S’mores: Biskota, marshmallow dhe çokollatë

Ne shqiptarët s’e kemi fort të përhapur kulturën e kampingut, dhe aq më pak të shkopave me marshmallow (në shqip: alte) të ngulur në to, që shkrihen pranë zjarrit.

Në fakt, nuk është nevoja të shkojmë kaq larg për të provuar këtë snack, përkundrazi: në kushte shtëpie mund të përgatisim diçka edhe më të shijshme!

Receta e kësaj ëmbëlsire quhet s’mores, dhe është një shkurtim i “some more” (ca më shumë). Një emër tjetër është “sanduiç me alte”.

 

Përbërësit

24 biskota të thata Graham (ose biskota të tjera të sheshta nëse s’keni)

2 kallëpë çokollatë (me qumësht ose e zezë)

24 alte (masë standarde)

 

 

Përgatitja

  1. Nxeheni fillimisht furrën në 180 gradë. Në një tavë vendosni letër furre dhe rregullojini 24 biskotat mbi të.
  2. Mbi secilën biskotë vendosni 1 katror çokollatë dhe 1 alte.
  3. Futeni tavën në furrë për 4-6 minuta, sa për të shkrirë çokollatën dhe altet.
  4. Nxirrni tavën nga furra dhe vendosni një tjetër biskotë mbi to për të bërë një sanduiç.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Biskota me çokollatë (perfekte për mëngjes)

Ua dëgjojmë shpesh amerikanëve si term “chocolate chip cookies”, dhe me shumë mundësi këto ...

Sallata Kaprese pak me ndryshe

Ne shqiperi, kemi fatin e mire qe rriten nje sasi shume e madhe domatesh. Keto te ...

Marinara Klasike per dipping dhe pasta.

E keni parasysh sa fiksuese jane salcat? Sidomos ato salcat qe I tejkalojne konceptin ...

Një “mesazh” për ty këtë Shën Valentin

Është e habitshme se sa gjëra unike mund të krijosh me petë sfoliat dhe ...

Diell, Det & Lefkada | Parajsa ngjitur me Jugun tone

Si jeni? Une jam pas pushimesh dhe e shfrytezova kete pjesen e Gushtit per ...

Biskota “Twix”!

Ëmbëlsirat me shtresa mund të jenë nga ëmbëlsirat më argëtuese në përgatitje, por domosdo, ...