Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të athta në këtë rast.

Ashtu siç preferoj akullore me limon, preferoj ta përfshij limonin edhe në biskota, dhe biskotat me limon që do të trajtojmë sot janë perfekte për t’i provuar!

Ngjyra e tyre e hareshme diellore të kënaq sytë, pa llogaritur pastaj shijen e tyre  që ta ngre humorin me një kafshatë!

 

Përbërësit

230 gr gjalpë

100 gr sheqer

250 gr miell gjithë-përdorimësh

Për kremin e limonit

2 limonë të shtrydhur

30 gr miell

250 gr sheqer

4 vezë

 

 

Përgatitja

  1. Nxeheni fillimisht furrën në 180 gradë.
  2. Në një tas mesatar, përzieni gjalpin e zbutur, miellin dhe sheqerin derisa të bëhet masë homogjene. Hidheni brumin në fundin e një tave 23×33 cm dhe piqeni në furrë për 15-20 minuta.
  3. Në një tas tjetër, rrihni sheqerin dhe miellin e mbetur, dhe hidhni lëngun e limonit dhe vezët duke i përzier. Shtojani përzierjen brumit të pjekur.
  4. Piqini në furrë për 20 minuta të tjera, dhe lërini të ftohen. Prisni kuadrate të vegjël dhe spërkatini me sheqer pluhur.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

One-Pan Pasta “The Lazy Sunday Solution”

This is the perfect recipe for the lazy and everyone that are still in ...

Pule me ereza, agrume dhe kaperi

Te gjitha recetat qe kemi postuar deri tani kane patur si qellim kryesor nepsin ...

Gazpacho Veror

E bukura e veres, te pakten perkundrjet frutave dhe perimeve, eshte qe ka mjaftueshem nga te ...

Fundjava si Smoothie

Fundjava ne gote.

Fundjava niset ne menyre te perkryer me nje smoothie energjike. Ne nje mikser hidhni: ...

Quinoa Tabbouleh

Duke u pergatitur per veren eshte e rendesishme te marrim vlerat ushqimore te nevojshme ...

Sexy Sardines total makeover

There is something about different cultures that amazes me – from how sushi chefs ...