Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të athta në këtë rast.

Ashtu siç preferoj akullore me limon, preferoj ta përfshij limonin edhe në biskota, dhe biskotat me limon që do të trajtojmë sot janë perfekte për t’i provuar!

Ngjyra e tyre e hareshme diellore të kënaq sytë, pa llogaritur pastaj shijen e tyre  që ta ngre humorin me një kafshatë!

 

Përbërësit

230 gr gjalpë

100 gr sheqer

250 gr miell gjithë-përdorimësh

Për kremin e limonit

2 limonë të shtrydhur

30 gr miell

250 gr sheqer

4 vezë

 

 

Përgatitja

  1. Nxeheni fillimisht furrën në 180 gradë.
  2. Në një tas mesatar, përzieni gjalpin e zbutur, miellin dhe sheqerin derisa të bëhet masë homogjene. Hidheni brumin në fundin e një tave 23×33 cm dhe piqeni në furrë për 15-20 minuta.
  3. Në një tas tjetër, rrihni sheqerin dhe miellin e mbetur, dhe hidhni lëngun e limonit dhe vezët duke i përzier. Shtojani përzierjen brumit të pjekur.
  4. Piqini në furrë për 20 minuta të tjera, dhe lërini të ftohen. Prisni kuadrate të vegjël dhe spërkatini me sheqer pluhur.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Qofte shtëpie të mira sa më ska

Qoftet janë një gatim tepër domethënës për rajonin tonë, nga Ballkani deri më Azinë ...

“Oriz i zi” me çokollatë

S’merret vesh moti! Nga një fundjavë ku të gjithë ishim në plazh, duke marrë ...

Karkaleca pikantë me arrë kokosi

Duket se shqiptarët e kanë zakon t’i ruajnë gatimet e detit për në fundjavë, ...

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

Byrek me kungull

Nuk e di në mendoni njëlloj, por personalisht jam tejet nazelie kur vjen puna ...