Quinoa Tabbouleh

Duke u pergatitur per veren eshte e rendesishme te marrim vlerat ushqimore te nevojshme gjate dites pasi ne fund te fundit, eshte me e rendesishme te hame mire se sa te humbim peshe ne menyre te dhunshme.

Sot po u sjellim nje specialitet te lindjes se mesme duke i shtuar nje perberes fantastik te kategorise te super ushqimeve – quinoa. Te gjitha keto ingrediente mund ti gjeni neper supermarketet verdalle, keshtu qe mos e vrisni mendjen – vetem emri eshte i veshtire.

Na duhen: 1 gote quinoa te lare mire, gjysem luge caji kripe, 2 luge gjelle leng limoni, 1 hudher e shtypur, gjysem gote vaj ulliri, piper i zi, 2 kastraveca, 1 tas pomodorini, majdanoz, mente dhe 2 qepe te njoma

Vloni quinonan, kripen, 1 gote e cerek uje ne nje tenxhere te vogel ne zjarr te larte. Uleni temperaturen  ne zjarr te ulet, mbulojni dhe lereni rreth 10 minuta. Hiqeni nga zjarri, dhe lereni te rrije per edhe 5 minuta te tjera, por pa e hequr kapakun. Miksojeni me nje pirun (pirun! Jo luge!). Nese merrni quinoa tek Conad, ato jane pak me ndyshe pasi jane afersisht gati – ndiqni instruksionet ne kapak per ate lloj quinoa.

Rrihni, leng limoni dhe hudher ne nje tas te vogel, gradualisht shtoni vajin e ullirit (gjysem gote) dhe marinojeni me kripe dhe piper sipas shijeve tuaja (une preferoj me shume piper sesa kripe)

Shtoni ne tenxheren e quinoas, kastravecat, pomodorinint, erezat dhe qepet e njoma. Miksiojini bashke mire, marinojini me kripe dhe piper. Kur ti keni bere bashke mire, shtoni lengun e limonit me hudher dhe vaj ulliri qe sapo beme.

Mund ti beni te gjitha disa dite perpara, por mos miksoni vajni me quinonan dhe perimet pasi i ben shume te lengshme.

 

Enjoy J

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Patate krokante të furrës

Patatet në furrë, në modelin normal, janë kryesisht si të zjerra dhe të buta. ...

Gatuaj pa Receta – Seria 3: Sallate me Veze – Mengjesi perfekt

Po mendoja te beja dicka pak me te thjeshte, dhe me e llogjikshme kur ...

Si te gatuajme shendetlie

Si te gatuajme Shendetlie

Dyshoj te kete njeri qe mos ta dije se cfare eshte Shendetlia. Embelsire tradicionale ...

Humultimet e te premtes date 13.05

Pas nje jave te gjate nga ato te dhunshmet, e rendesishme eshte te themi ...

Kallamarë të mbushur

Këtë recetë e kam hasur në një libër me receta greke, sepse afërmendsh, nuk ...