Ide Shën Valentini: Fruta në çokollatë fondente

Shën Valentini nuk ka kuptim pa çokollatë. Ndaç si dhuratë për ju, ndaç në ëmbëlsirën e natës tuaj romantike (nuk gjykojmë edhe nëse e merrni në dhomën e gjumit, përkundrazi), festa e dashurisë vjen bashkë me ëmbëlsirën më të dashur në botë.

Në vend që piqni e digjni ëmbëlsira e kek, ju këshillojmë vetëm kaq: fruta & çokollatë të shkrirë.

 

Përbërësit

Fruta të ndryshme, luleshtrydhe, banana, dardha, mollë, ananas

200 gr çokollatë që shkrihet

50 ml ajkë e lëngshme

20 gr gjalpë

20 gr sheqer

 

Përgatitja

  1. Vendosni frutat në një pjatë të madhe. Frutat që duhen prerë pritini në copa të mëdha. Që të mos nxihen, si dardha e molla p.sh., zhytini për pak kohë në ujë me lëngun 1 limoni dhe thajini.
  2. Shkrini çokollatën në banjomari, duke vendosur tasin e sigurt nga nxehtësia me çokollatë sipër një tenxhere me ujë, pa e prekur ujin. Zieni ujin dhe përzieni çokollatën derisa të shkrijë.
  3. Shtoni në të ajkën, gjalpin dhe sheqerin, derisa të bëhet një krem homogjen. Hidheni çokollatën në një enë të përshtatshme, duke e lënë pak të ftohet.

Zhysni frutat në çokollatë dhe paçi një Shën Valentin të ëmbël.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Receta 2 minuteshe: Wrap vegjetarian

Kjo eshte nga ato recetat qe ti jepni drejtim kur po vdisni per te ...

Molle me qershi dhe musli te karamelizuara

E keni parasysh qe jeni ngref per nje gje te embel? Dhe nuk dini ...

French Toast i mbuluar me djath krokant

Duke u fokusuar ne pertacine qe karakterizon shiu, sot kam nje rekomandim aq te ...

Tarta të vogla me çokollatë

Mendonim t’ju jepnim recetën e një ëmbëlsire nga Franca, tejet të bukur në pamje, ...

Si te gatuajme Paella Spanjolle me fruta deti

Nje nder gjerat me te mira qe mund te provosh ndonjehere eshte Paella spanjolle, ...

Menyrat e ndryshme sesi marinohet Pula.

Te gjithe e dine qe per te patur nje mish sa me te shijshem ...