Ide Shën Valentini: Fruta në çokollatë fondente

Shën Valentini nuk ka kuptim pa çokollatë. Ndaç si dhuratë për ju, ndaç në ëmbëlsirën e natës tuaj romantike (nuk gjykojmë edhe nëse e merrni në dhomën e gjumit, përkundrazi), festa e dashurisë vjen bashkë me ëmbëlsirën më të dashur në botë.

Në vend që piqni e digjni ëmbëlsira e kek, ju këshillojmë vetëm kaq: fruta & çokollatë të shkrirë.

 

Përbërësit

Fruta të ndryshme, luleshtrydhe, banana, dardha, mollë, ananas

200 gr çokollatë që shkrihet

50 ml ajkë e lëngshme

20 gr gjalpë

20 gr sheqer

 

Përgatitja

  1. Vendosni frutat në një pjatë të madhe. Frutat që duhen prerë pritini në copa të mëdha. Që të mos nxihen, si dardha e molla p.sh., zhytini për pak kohë në ujë me lëngun 1 limoni dhe thajini.
  2. Shkrini çokollatën në banjomari, duke vendosur tasin e sigurt nga nxehtësia me çokollatë sipër një tenxhere me ujë, pa e prekur ujin. Zieni ujin dhe përzieni çokollatën derisa të shkrijë.
  3. Shtoni në të ajkën, gjalpin dhe sheqerin, derisa të bëhet një krem homogjen. Hidheni çokollatën në një enë të përshtatshme, duke e lënë pak të ftohet.

Zhysni frutat në çokollatë dhe paçi një Shën Valentin të ëmbël.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

7 Rregulla per nje cheesecake persembari

Cheesecake ne mendimin tone jo-profesional jane dhurata e natyres duke kombinuar djath dhe torte ...

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

Luftë Cheesecake-sh/ Cheesecake japonez

Pas recetës së thjeshtë të cheesecake-ut amerikan, na vjen keq t’ju themi që keni ...

Pasta me spinaq dhe domate ne nje tigan

Ditet e javes jane perhere te veshtira per te gatuar dhe per te gjetur ...

Tendeca Aziatike me fileto pule dhe perime

Kohët e fundit jam përpjekur dhe kam eksploruar gatimet aziatike të cilat kanë një ...