Tortë me gjizë dhe fruta pylli

Receta e sotme nuk kërkon fort mund për t’u përgatitur, po të përjashtojmë pandispanjën që duhet të piqni, të cilën e kemi postuar veçmas si recetë, duke qenë se është një nga gatimet më bazike në kulinarinë e ëmbëlsirave. Recetën e pandispanjës e kemi bashkangjitur më poshtë, te lista e përbërësve.

Përveç kësaj, torta me gjizë dhe fruta pylli ka fare pak përbërës të tjerë. Mund të gjeni miks të gatshëm frutash pylli në supermarkete, po ashtu dhe ajkë e kos grek. Gjiza pa kripë mund të gjendet kudo, dhe e vetmja gjë që ju ngelet është t’i përzieni përbërësit, për të krijuar një tortë të freskët e të shijshme për këtë mot të ngrohtë.

Receta jonë e nis tortën me dy shtresa, por nëse doni, mund të ngrini sa shtresa të dëshironi, duke i mbushur ato njëra pas tjetrës.

 

Përbërësit (për 6 persona)

500 gr gjizë pa kripë

270 gr sheqer

1 kos grek

400 ml ajkë

500 gr fruta pylli të përziera

lëngu i një gjysmë limoni

2 disqe nga 24 cm pandispanjë (receta e pandispanjës ndodhet këtu)

 

 

Përgatitja

  1. Në një pjatë përziejeni gjizën e shtypur mirë me 120 gr sheqer dhe kosin grek.
  2. Rriheni ajkën që të fryhet dhe shtojani përzierjes së gjizës me kujdesë që të mos bjerë sërish. Shtoni pastaj 100 gr fruta pylli dhe përziejeni.
  3. Sistemoni një disk pandispanjë në fundin e tavës, hidhini përsipër kremin e gjizës duke e niveluar mirë, dhe mbulojeni me diskun tjetër.
  4. Në një tenxhere, vendosni frutat që ngelën me sheqerin që ka tepruar dhe lëngun e limonit, dhe përziejini në zjarr të plotë derisa të jenë bërë si shurup. Lërini të ftohen. Me këtë përzierje lyeni sipërfaqen e pandispanjës dhe vëreni në frigorifer, për së paku 3 orë.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Si te gatuajme Biftek me gjalp dhe perime te furres

  Vazdojme e flasim per gjera te mira dhe te thjeshta dhe receta e ...

Tost me dardhe, spec djeges dhe gjalp

Ok keto tostet jane fantastike! Pse do do thoni ju? Sepse shume thjesht i ...

Negroni: Aperitivi Superior

Eshte e premte dhe e premtja do pakez alkool para darke, vere gjate darkes, ...

Brownie vegane (sërish të shijshme)

Kam konsideruar seriozisht që ta provoj kuzhinën vegane, me hovin që ka marrë vitet ...

Humultimet e te premtes date 13.05

Pas nje jave te gjate nga ato te dhunshmet, e rendesishme eshte te themi ...