Zog pule ne furre me perime

Nje recete fantastike per nje darke per kater persona, ose edhe per tre nese jane me oreks. Koncepti eshte aq I thjeshte dhe po aq sa I shijshem. Do perdorim pak miell dhe do ta pjekim pulen per rreth 1 ore ne menyre qe te behet krokante jashte dhe e bute Brenda.

Do ju duhet

  • Nje zog pule I plote, ose nje pule e vogel, te cilen e keni prere ne copa. Duhet te keni parasysh qe, kur ta keni prere, mundohuni ti mbani ne copa te njejta, pasi gatuhen me thjeshte.
  • Akull dhe uje
  • Paprika, kripe, piper
  • Miell
  • Patate dhe speca14881333_687794584703658_2018153231_o

Pergatitja

  1. Vendoseni pulen ne uje me akull per rreth 1 ore.
  2. Ndizni furren ne 230 grade
  3. Ne nje qese plastike hidhni kripe, piper, shume paprika dhe miell.
  4. Nxirrni pulen nga uji me akull dhe thaheni.
  5. Nje nga nje hidhni copat e pules ne qese qe te mbulohen me miellin. Nxirini copat dhe shkundi miellin e tepert
  6. Gjate kesaj kohe pritini patatet dhe specat (ose nese doni me shume perime, hidhni me shume perime)
  7. Marinojini perimet me kriper, piper dhe vaj ulliri. Vendosini ne tave
  8. Vendosni siper copat e pules me lekuren poshte dhe ne furre per 40 minuta
  9. Pastaj kthejini, dhe lerini edhe 20 minuta te tjera por me furren e ndezur ne pjesen e siperme

14803285_687819234701193_1078933118_o

Kaq ishte.

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Kek special me “rigon special” ne nder te 420

Nese keni pytje mbi pse eshte 420 ndiqni kete artikullin e vice per me ...

Kasatë me fruta

Nuk më kishte rënë ndërmend të grija dhe ngrija fruta, derisa u ndodha një ...

Kofshe Qengji me Salsa Verde dhe Kos me Mente

Kjo recete eshte nje recete qe eshte per 6-8 veta mundesisht. e ndare ne ...

Oriz I verdhe Domenikane per te lepire gjishtat

Kur them Domenikane, mendoj per Punta Cana, plazhet fantastike, te mbushur me amerikanet e ...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum porttitor pharetra sem. Aliquam nec ...

Salcat: Majonez me sriracha

Ne jeten tone (ose te pakten timen) nje pjese e rendesishme jane salcat qe ...