Kek special me “rigon special” ne nder te 420

Nese keni pytje mbi pse eshte 420 ndiqni kete artikullin e vice per me teper informacion

Te me falni per censuren, por mqs po e lexojne shume njerez, thashe po censurohem qe te mos “hurt anybody’s feelings”

Perberesit:

  • Disa gram rigon – jam koshient qe rigoni eshte teper i veshtire per tu gjetur, por e do nje 5-ce deri ne 10-ce gram qe te jete tamam sic duhet
  • 50 gram gjalp te shkrire
  • 1 gote sheqer
  • 2 veze
  • 1 luge te vogel vanilje
  • cerek gote kakao
  • gjysem gote miell
  • maje luge kripe
  • maje luge sode buke

Pergatitja:

  1. Gjalpin me “rigonin” vendoseni ne furre ne 100 grade per 2 ore dhe pastaj kullojeni. Kujdes me gjalpin se do jete super i nxehte
  2. Beni bashke te gjithe ingredientet – nese e doni me pak te embel, hidhni me pak sheqer dhe me shume kakao. Lyejeni taven me vaj qe te mos ngjisi (ose perdorni nga ato me leter alumini dhe lyejeni prape me vaj)
  3. Ne 180 grade per 25-35 minuta.

Kaq. Enjoy with friends 🙂

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Kek me çokollatë

Për plot 3 vite me radhë,  kur mamaja më pyeste se çfarë torte doja ...

Biskota me mente & çokollatë (inspiruar nga “After Eight”)

Çokollatë dhe mente? S’duken si dy përbërës që shkojnë bashkë, apo jo? Megjithatë, nëse ...

Brinjë derri me mjaltë & erëza

Mjalti dhe ketchup-i mund të duken një kombinim i çuditshëm, por mos u tutni ...

Vongole me verë të bardhë

Midhjet me guaskë të zezë mund të kemi një jetë që i njohim dhe ...

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

Pule me mustarde, mjalte, rozmarine dhe patate

Sic mund ta keni vene re, recetat e pules jane te preferuarat e mija, ...