Receta klasike: Tiramisu!

Personalisht, jam fanse e madhe e ëmbëlsirave me ëmbëlsi dhe hidhësi brenda tyre.

Nuk i dua ëmbëlsirat e sherbetosura, sepse çdo gjë duhet me balancë. Gjithçka duhet të ketë sheqerin dhe kripën e saj, edhe vetë ëmbëlsirat, pavarësisht emrit të tyre.

Cila është ëmbëlsira juaj e preferuar? Imja është tiramisuja, pa pikë dyshimi. Kafeja në këtë ëmbëlsirë është një tjetër element që ma fiton zemrën, ashtu siç ia kanë dalë çokollatat “Pocket Coffee” (edhe këto të preferuara).

Në fund të fundit, tiramisuja është një ëmbëlsirë klasike. Gjynah të mos e trajtojmë në këtë blog, apo jo?

 

Përbërësit (për 6 veta)

5 vezë

3 të bardha vezësh

150 gr sheqer

500 gr djathë mascarpone

Pak kripë

200 gr biskota savoiardi

2 gota kafe e shkurtër

200 gr çokollatë e thërrmuar

1 lugë kakao e hidhur

Përgatitja

  1. Rrihni vezët me sheqer, derisa vezët të marrin ngjyrë shumë të hapur. Shtoni me kujdes djathin mascarpone përpara, pastaj 3 të bardha vezësh të rrahura si borë me pak kripë.
  2. Lyeni fundin e tavës me një shtresë krem nga ky i sapopërgatitur, shtoni biskotat savoiardi që i keni zbutur më parë në kafen e shkurtër, mbulojini me një shtresë tjetër kremi dhe çokollatën e thërrmuar.
  3. Vazhdoni të ndërtoni ëmbëlsirën me shtresa deri në fund. Mbulojeni me shtresën e fundit të kremit, hidhni kakao të hidhur, dhe lëreni në frigorifer për 3 orë së paku.

Ju bëftë mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Gatuaj pa receta Seria 2: Revolucion Indian me Spinaq dhe Qiqra

Kjo eshte nga keto recetat qe do te besh dicka healthy por vetem spinaq ...

“Oriz i zi” me çokollatë

S’merret vesh moti! Nga një fundjavë ku të gjithë ishim në plazh, duke marrë ...

Receta klasike: Rizoto milanez

Nëse keni dëgjuar fjalën “rizoto”, padyshim që në një pikë të jetës tuaj mund ...

Biskota krokante me cokollate dhe arre kokosi

Pёrbёrёsit 500 g Corn Flakes 250 g Gjalpё 100 g Sheqer tё kaftё 150 ...

Patate krokante te furres me burrata

Fundjavat e gjata ne kete pjese te botes kane nje gje themelore qe u ...