Receta klasike: Tiramisu!

Personalisht, jam fanse e madhe e ëmbëlsirave me ëmbëlsi dhe hidhësi brenda tyre.

Nuk i dua ëmbëlsirat e sherbetosura, sepse çdo gjë duhet me balancë. Gjithçka duhet të ketë sheqerin dhe kripën e saj, edhe vetë ëmbëlsirat, pavarësisht emrit të tyre.

Cila është ëmbëlsira juaj e preferuar? Imja është tiramisuja, pa pikë dyshimi. Kafeja në këtë ëmbëlsirë është një tjetër element që ma fiton zemrën, ashtu siç ia kanë dalë çokollatat “Pocket Coffee” (edhe këto të preferuara).

Në fund të fundit, tiramisuja është një ëmbëlsirë klasike. Gjynah të mos e trajtojmë në këtë blog, apo jo?

 

Përbërësit (për 6 veta)

5 vezë

3 të bardha vezësh

150 gr sheqer

500 gr djathë mascarpone

Pak kripë

200 gr biskota savoiardi

2 gota kafe e shkurtër

200 gr çokollatë e thërrmuar

1 lugë kakao e hidhur

Përgatitja

  1. Rrihni vezët me sheqer, derisa vezët të marrin ngjyrë shumë të hapur. Shtoni me kujdes djathin mascarpone përpara, pastaj 3 të bardha vezësh të rrahura si borë me pak kripë.
  2. Lyeni fundin e tavës me një shtresë krem nga ky i sapopërgatitur, shtoni biskotat savoiardi që i keni zbutur më parë në kafen e shkurtër, mbulojini me një shtresë tjetër kremi dhe çokollatën e thërrmuar.
  3. Vazhdoni të ndërtoni ëmbëlsirën me shtresa deri në fund. Mbulojeni me shtresën e fundit të kremit, hidhni kakao të hidhur, dhe lëreni në frigorifer për 3 orë së paku.

Ju bëftë mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Toptha Cokollate plot energji

Kjo nuk eshte recete tamam – thjesht kombinohen ca perberes te cilet te zgjojne. ...

Sallatë me oktapod

Me ardhjen e fundjavës vjen edhe koha për t’iu rikthyer gatimeve të detit, mbase ...

Kruasant: Metoda e shkurtër

A mund të biem të gjithë dakord që kruasantët janë ushqimi i përkryer për ...

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

Kek “Bjondinat”

Më ra në sy kjo ëmbëlsirë ndërsa kisha humbur në Youtube, në labirintin e ...