Amaretat, biskotat “cute”

Për çaj, për kafe, apo thjesht për të thyer atë urinë e mesnatës, që të zë kur të ka kaluar orari i gjumit… lërja amaretave në dorë që të përmirësojnë gjithçka!

Këto biskota të famshme dhe fort të shijshme me bajame kanë vetëm 4 përbërës, dhe janë argëtuese në përgatitje!

Mund t’i gatuani ato si për kënaqësinë tuaj, ashtu edhe si një dhuratë për një person të dashur. Nuk gabon kurrë me një dhuratë të tillë!

 

Përbërësit (për rreth 30 copë)

300 gr sheqer pluhur

180 gr bajame të pjekura të ëmbla

20 gr bajame të pjekura të hidhura

2 të bardha vezësh

Përgatitja

  1. Grini së bashku me sheqerin bajame të ëmbla dhe të hidhura.
  2. Bëni bashkë gjysmën e sheqerit me 1 të bardhë veze, pastaj gjysmën tjetër me të bardhën tjetër të vezës.
  3. Punojini me dorë derisa të përftoni një brum homogjen me të cilin të formoni tuba të mëdhenj me diametër 3-4 cm. Pritini në copa me 1 cm trashësi.
  4. Formoni toptha dhe shtypini lehtë. Vendosni këto biskota në tavën e bërë me gjalpë dhe miell, spërkatini me sheqer pluhur dhe piqini në furrën tashmë të nxehtë me 220 gradë, për 30 minuta.

Shërbejini amaretat të ftohta. Ju bëfshin mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum porttitor pharetra sem. Aliquam nec ...

Luftë Cheesecake-sh/ Cheesecake japonez

Pas recetës së thjeshtë të cheesecake-ut amerikan, na vjen keq t’ju themi që keni ...

[Gallery] A hole in one – Cute Fried eggs with a hat

Also known by waay to many creative names “toad in the hole”, “gashouse eggs”, ...

Tost me dardhe, spec djeges dhe gjalp

Ok keto tostet jane fantastike! Pse do do thoni ju? Sepse shume thjesht i ...