Caj me Turmerik dhe mjalte me veti anti-inflamantore

Post fluturimeve dhe 2 javeve intensive, trupi duket sikur eshte rrahur. Nje zgjidhje eshte gjumi, dhe nje tjeter eshte perdorimi I cajrave te ndryshem. Nje super rekomandim qe kam eshte turmeric. Shume mund ta keni degjuar verdalle, por ne fakt eshte I rendesishem perdorimi I tij. Ne disa receta qe kam shtuar e kam perdorur, por ne kete rast ka vetem nje ndikim shume te vecante – antiinflamator. Nder te tjera ka edhe shume e shume arsye te tjera qe mund te perdoret, dhe keto mund ti gjeni ketu te perkthyera ne shqip nga Insituti Kombetar I Shendetit ne USA.

Gjithsesi po I bie shkurt por nje gje eshte teper e rendesishme ne kete pike – sa I mire qe eshte si caj, dhe ne te njejten kohe do krijojme nje paste, te cilen mund ta perdorim dhe here te tjera per smoothies ose per cfare do lloj gjeje.

Ju duhen:

  • 2 luge e gjysem turmeric (kini parasysh qe mund te beheni pis, keshtu qe me kujdes se le shenja neper rroba)
  • Cerek gote mjalte i mire (une do preferoja te zgjidhnit nga mjaltet e fshatareve)
  • Limon
  • Piper I fresket

Pergatitja:

  • Ne nje tas te vogel miksoni turmerikun dhe mjaltin deri sa te formohet nje paste. Kete mund ta vendosni ne nje kavanoz dhe ta perdorni edhe heret e tjera.
  • Per cdo gote caj, hidhni nje luge paste te turmerkut dhe I hidhni uje te nxehte (jo te vluar! – eshte e rendesishme qe per shume gjera natyrale, te mos preket ajo temperature e vlimit pasi I humbin shume vlera ushqyese te mjaltit.
  • Shtoni nje gjysem limoni te shtrydhur, dhe piper te zit e fresket te sapo shtypur.
  • Mbani nje luge, qe sa here te pini te trazoni, pasi ka tendece precipitimesh.

Shenime:

  • Kete mund ta perdorni dhe ne smoothie – nje luge paste turmerku I jep nje embelsi smoothieve dhe I shton vlera antiinflamatore.
  • Piperi I fresket ndihmon trupin qe te absobohet turmericu
  • Kombinimi I mjaltit me limon jep ate shijen e embel te tharte dhe kur I shton erezat indiane ne mes kalon nje nivel teresisht tjeter.
Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Aperol Spritz me Grapefruit & Vodka

Nje nder aperitivet kryesore italiane dhe nje nder gotat e preferuara edhe neper baret ...

Ide Shën Valentini: Fruta në çokollatë fondente

Shën Valentini nuk ka kuptim pa çokollatë. Ndaç si dhuratë për ju, ndaç në ...

Chocolate ganache – E Embel si mamka.

Dita e 8 Marsit eshte nje dite sado e kendshme qe I blehen lule ...

Rizoto me kërpudha

Ndonëse këtu në Delicious preferohen më tepër recetat e pastave të ndryshme (klikoni këtu ...