“Oriz i zi” me çokollatë

S’merret vesh moti! Nga një fundjavë ku të gjithë ishim në plazh, duke marrë nxirjen e parë të vitit, kaluam sërish një hap mbrapa, në shira të dendur.

Megjithatë, përfitojmë nga moti për t’ju dhënë recetën e një ëmbëlsire dimërore që na ngeli peng që s’jua dhamë në muaj më të ftohtë. Ky puding me oriz do t’ju ngrohë dhe do t’jua ngrejë humorin në këtë zymtësi, falë çokollatës që ka në të.

Me kujdes ama, sepse sado e pengojnë retë, moti i ngrohtë dhe stina e verës s’është larg. Sigurohuni të mos e teproni më ëmbëlsirat, për të ruajtur trupin e plazhit.

Profili ynë i Instagramit duhet mbushur me foto me bikini edhe këtë vit.

 

Përbërësit (për 6 veta)

1 litër qumësht

100 gr sheqer

500 gr oriz

200 gr çokollatë që shkrihet

pak kanellë

 

Përgatitja

  1. Ziejeni qumështin me sheqerin në një tenxhere.
  2. Kur qumështi të vlojë, shtoni menjëherë orizin dhe ziejeni për 20 minuta, ose derisa ai të zihet mirë dhe ta ketë thithur qumështin.
  3. Hidhini pastaj ¾ e çokollatës dhe kanellës, dhe përzieni gjithçka derisa të rezultojë e ngjizur mirë.
  4. Hiqeni nga zjarri dhe ndajeni në kupa. Spërkateni me çokollatën e mbetur.

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Brownie me Nutella me 3 perberes

Gezuar 1 Qershorin! Nje nga ato recetat qe I bejne te gjithe dhe super ...

Si te gatuajme Fileto Vici ne tigan

Kam pershtypjen qe nese keni lexuar postimin e fundit, Receten Biftek me gjalp dhe perime ...

Banane të karamelizuara me mjaltë & arra

Është nga ëmbëlsirat më të thjeshta për t’u përgatitur, që ime më e ka ...

Receta nga Orienti: Veze te skuqur me oriz, qepe te njoma dhe avokado

Recete qe as nuk quhet as recete pasi eshte fantastikisht e thjeshte dhe eshte nje ...

French Toast i mbuluar me djath krokant

Duke u fokusuar ne pertacine qe karakterizon shiu, sot kam nje rekomandim aq te ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...