“Oriz i zi” me çokollatë

S’merret vesh moti! Nga një fundjavë ku të gjithë ishim në plazh, duke marrë nxirjen e parë të vitit, kaluam sërish një hap mbrapa, në shira të dendur.

Megjithatë, përfitojmë nga moti për t’ju dhënë recetën e një ëmbëlsire dimërore që na ngeli peng që s’jua dhamë në muaj më të ftohtë. Ky puding me oriz do t’ju ngrohë dhe do t’jua ngrejë humorin në këtë zymtësi, falë çokollatës që ka në të.

Me kujdes ama, sepse sado e pengojnë retë, moti i ngrohtë dhe stina e verës s’është larg. Sigurohuni të mos e teproni më ëmbëlsirat, për të ruajtur trupin e plazhit.

Profili ynë i Instagramit duhet mbushur me foto me bikini edhe këtë vit.

 

Përbërësit (për 6 veta)

1 litër qumësht

100 gr sheqer

500 gr oriz

200 gr çokollatë që shkrihet

pak kanellë

 

Përgatitja

  1. Ziejeni qumështin me sheqerin në një tenxhere.
  2. Kur qumështi të vlojë, shtoni menjëherë orizin dhe ziejeni për 20 minuta, ose derisa ai të zihet mirë dhe ta ketë thithur qumështin.
  3. Hidhini pastaj ¾ e çokollatës dhe kanellës, dhe përzieni gjithçka derisa të rezultojë e ngjizur mirë.
  4. Hiqeni nga zjarri dhe ndajeni në kupa. Spërkateni me çokollatën e mbetur.

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Torta “Sacher”

Më lejoni t’ju tregoj për një nga tortat e mia më të preferuara, krijuar ...

Sanduic me bejkon

Sanduic me bejkon.

Receta e rradhes super e thjeshte eshte ne nje nivele komplet tjeter me gjithe ...

Brownie me Nutella & Ferrero Rocher

Çudi si kemi ndejtur kaq gjatë pa ju dhënë një recetë me Nutella. Tani ...

Drejt e nga Brazili: Brigadeiro!

Historitë e ndryshme në internet tregojnë se këta toptha çokollate që ta bëjnë me ...