“Oriz i zi” me çokollatë

S’merret vesh moti! Nga një fundjavë ku të gjithë ishim në plazh, duke marrë nxirjen e parë të vitit, kaluam sërish një hap mbrapa, në shira të dendur.

Megjithatë, përfitojmë nga moti për t’ju dhënë recetën e një ëmbëlsire dimërore që na ngeli peng që s’jua dhamë në muaj më të ftohtë. Ky puding me oriz do t’ju ngrohë dhe do t’jua ngrejë humorin në këtë zymtësi, falë çokollatës që ka në të.

Me kujdes ama, sepse sado e pengojnë retë, moti i ngrohtë dhe stina e verës s’është larg. Sigurohuni të mos e teproni më ëmbëlsirat, për të ruajtur trupin e plazhit.

Profili ynë i Instagramit duhet mbushur me foto me bikini edhe këtë vit.

 

Përbërësit (për 6 veta)

1 litër qumësht

100 gr sheqer

500 gr oriz

200 gr çokollatë që shkrihet

pak kanellë

 

Përgatitja

  1. Ziejeni qumështin me sheqerin në një tenxhere.
  2. Kur qumështi të vlojë, shtoni menjëherë orizin dhe ziejeni për 20 minuta, ose derisa ai të zihet mirë dhe ta ketë thithur qumështin.
  3. Hidhini pastaj ¾ e çokollatës dhe kanellës, dhe përzieni gjithçka derisa të rezultojë e ngjizur mirë.
  4. Hiqeni nga zjarri dhe ndajeni në kupa. Spërkateni me çokollatën e mbetur.

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Zabaglione me luleshtrydhe

Zabaglione, kjo ëmbëlsirë italiane, është tejet elegante si në prezantim, ashtu edhe në shije. ...

Kek me arra dhe shërbet

Kam një pyetje shumë të rëndësishme për ju: A mund të quhet një gatim ...

Biskota me mjedër, për çajin e mbasdites

Kemi postuar ditet e fundit mjaft receta embelsirash me cokollate, sepse te jemi te ...

Mini-kekët “Madeleine”

Fine si vetë emri i tyre! Duken si biskota, por në fakt “Madeleine” janë ...

10 Super ushqimet

10 Super-Ushqime

Lista e meposhtme permend disa nga ushqimet te cilat konsiderohen te kene efekte shume ...

Gatuaj pa receta Seria 2: Revolucion Indian me Spinaq dhe Qiqra

Kjo eshte nga keto recetat qe do te besh dicka healthy por vetem spinaq ...