Fetuchine me kerpudha, asparag dhe parmixhano

Keto recetat gatimi jane aq te thjeshta edhe pse duken sikur cfare jane…e rendesishme eshte te gatuani makaronat si duhet (ca ju thote paketimi) dhe mos digjen gjerat…kaq. Si te gatuajme makarona qe e tejkalojne ate “makarona me gjalp” (qe btw – ewww)

Ju duhen:

  • 3 luge vaj ulliri
  • Nje dore asparagus, te pastruara dhe te prera ne copa 5cm (1gisht)
  • Kripe, Piper
  • 2 luge gjalp
  • 250 gram kerpudha
  • 1 qepe e vogel, e prere holle
  • Rigon
  • mente e prere holle
  • I pako fetuchine
  • Cerek gote parmixhiano i grire plus edhe ca me shume per ta sherbyer
  • 4 te kuqe veze (qe te keni parasysh, vezet e pabera nuk jane te pershtatshme per femijet, te moshuarit, grate shtatezane dhe njerezit me sistem imunitar te dobesuar….ose per njerezit qe nuk I kane qejf vezet e pa bera ne fund te fundit :P)

Pergatitja

  • Nxehni 2 luge vaj ne nje tigan te madh ne zjarr te mesem-larte. Shtoni asparagusin, marinojeni me kripe dhe piper dhe gatuajeni per 4 minuta deri sa te zbuten. Transferojini ne nje pjate.
  • Nxheni ujin e fetuchineve
  • Nxehni gjalpin dhe 1 luge vaj ne te njejtin tigan dhe shtoni kerpudhat, marinojini me kripe dhe piper dhe duket I trazuar shpesh, gatuajini deri sa te zbuten (une psh nuk u dua shume te buta).
  • Hidhni rigonin, menten dhe asparagun e gatuar.
  • Uji ne kete pike duhet te jete duke vluar, hidhni fetuchinet, marinojini me kripe, piper dhe pak vaj. Gatuajini deri sa behen aldente. Mbani nje gote nga uji I makaronave.
  • Shtoni pastat, gjysmen e ujit dhe parmixhinanon ne tigan. Gatuajeni duke shtuar pastat avash avash, dhe uje deri sa salca te mbuloje te gjithe masen – kjo do ta doje nje dy minutsh. Marinojeni me kripe dhe piper.
  • Sherbejeni menjehere, hidhini siper vezen e kuqe dhe me shume parmesan.

Disa detaje:

  • Veza e kuqe e pabere, se bashku me parmesanin dhe erezat behet fantasitke por I hidhet ne fund per arsyse qe te mos gatuhet nga nxehtesia.
  • Hajeni menjehre pasi sikur nuk shkojne te ri-ngrohen fetuchinet

E shikoni qe keto receta gatimi e bejne konceptin “si te gatuajme” aq te thjeshte.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Biskota vegane me çokollatë

Dieta vegane sot nuk shihet me atë paragjykim që shihej në fillimet e saj ...

Pufka me çokollatë

Francezët i quajnë “profiterol me çokollatë”, por emrin e kësaj ëmbëlsire e kam pasur ...

Pufka “Margarita” (me tekila!)

Kujt mund t’i bëjnë dëm ëmbëlsirat? Mund të jenë të vetmet krijime që shijohen ...

Kukurec

Këtë fundjavë Pashkësh ortodokse kemi zgjedhur vetëm receta tradicionale greke, jo të padëgjuara nga ...

Kek me çokollatë

Për plot 3 vite me radhë,  kur mamaja më pyeste se çfarë torte doja ...

Bëje vetë: Ragù bolonjeze

Nuk e di cilën markë salcash për pasta preferoni, por unë personalisht zgjedh “Barilla”-n. ...