Omlette du Formage (aka Omlete me djath)

Mengjesi i se Dieles mund mund te jete i thjeshte dhe elegant, gjithashtu omeleta eshte ide perfekte edhe per brunch. Imagino pak, je zgjuar edhe do ta shijoj ate te djelen ne mengjes me nje super terezi, me ndonje gje per te ngrene qe nuk te lodh por ne te njejten kohe te duket si jashte shtetit.

Ingredientet per 2 persona

  • 4 Kora veze (m)
  • 100g djath te bardhe (sipas dashurise qe keni per djathin)
  • 125g mozzarella
  • Gjalp
  • Pak piper dhe kripe
  • Pak majdanoz te fresket

Pergatitja:

  1. Per ta bere procesin me te thjeshte – presim mozzarellen ne feta – pastrojme dhe presim majdanozin – hedhim pak gjalp ne tigan dhe e vendosim te ngrohet. 
  2. Ne nje tas rrahim 2 kokrra veze, shtojme 50g djath te bardhe dhe pak fare piper.
  3. Miksin e hedhim ne tiganin qe sapo eshte ngrohur dhe ne gjysmen e omeletes vendosim gjysmen e mozzarelles ne feta ne menyre qe te mbuloje ate siperfaqe.
  4. Ulim pak nxehtesine, i vendosim kapak duke e lene te gatuhet per pak minuta deri sa mozzarella te filloi te shkri.
  5. Heqim kapakun i hedhim pak kripe e palosim mbi gjysmen me mozzarella (e kthejme me shpejesi ne anen tjeter nese nuk jeni te bindur se eshte gatuar mire ne bredesi) e vendosim ne pjate duke i  hedhur siper majdanozin per arome.
  6. Perserisim procesin per omeletten e dyte.

P.S.: Nese keni deshire pasi ti shtoni mozzarella mund ti shtoni edhe proshute cotto, ose ndonje lloj djathi tjeter si brie, gorgonzola, etc, ose edhe spinaq 

(do pak me shume pune per tu pastruar dhe per tu gatuar po mund ta beni nje nate perpara nese do te beni brunch dhe doni qe pas gjithe atyre djathrave te duket omelette i shendetshem 😉

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Tavë me lulelakër dhe salcë djathi

Lulelakra është nga ato perime që o fshihen nga pjata, o shmangen, gjithmonë në ...

Brownie me dopio çokollatë

“Të hash e të vdesësh”… dhe nuk ka gjë që të shkakton vdekje më ...

Roasted tomatoes & goat cheese toast

There is something about toasted bread that has always had my fancy. From simple ...

Pene me brokoli, pana dhe fileto pule

Eshte kjo koha tani qe po nderrohet gjaku dhe eshte bere pak problematike te ...

Rizoto me kungull të verdhë

Pasi dhamë recetën e një rizotoje me djathë Gorgonzola, të shijshme sa më s’ka, ...