Biskota me kafe moka

Nuk kam të ngopur me ëmbëlsirat që përmbajnë sado pak kafe brenda recetës së tyre. Mendoni tiramisunë, apo të shijshmet çokollata “Pocket Coffee” – për mua janë kokë më kokë me “Ferrero Rocher”.

Një ëmbëlsirë tejet e ëmbël nuk ka se si të jetë e plotë, pasi duhet edhe një element ekstra, një “kick” për qiellzën tonë. Kafeja është përbërësi sekret, sidomos për shqiptarin, po të mendojmë se sa shumë e duam një (apo 5) filxhanë kafe në ditë, pa orar.

Biskotat me kafe moka që do të ndajmë sot me ju janë perfekte për në mëngjes, për të shoqëruar apo edhe zëvëndësuar të pamungueshmin filxhan kafeje.

Për më tepër, pafka e çokollatës në qendër të tyre është një detaj i përsosur, sepse kujt s’i pëlqen një ëmbëlsirë me copa çokollate brenda saj?

Kafe dhe çokollatë… s’ka si bëhet më mirë.

 

Përbërësit

125 gr gjalpë

125 gr sheqer

2 lugë kafe e bluar shumë imët

1 lugë esencë vanilje

150 gr miell

gjysmë pakoje maja pluhur

pak kripë

rreth 30 pafka çokollatë të bardhë/të zezë

Përgatitja

  1. Rriheni gjalpin me sheqer sa të bëhet krem. Shtoni kafenë dhe vaniljen dhe përziejini mirë.
  2. Sitni miellin bashkë me majanë e kripën dhe shtojani masës së parë duke e përzier mirë. Me përzierjen e përgatitur formoni topa dhe vendosini në një tavë të lyer me gjalpë.
  3. Me pëllëmbën e dorës shtypini topat lehtë dhe vendosuni në qendër nga një pafkë çokollatë të bardhë apo të zezë.
  4. Kalojini në furrë me 160 gradë për 15-20 minuta. Shërbejini me kafe apo kapuçino.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Krahe pule stil thai

Stina e nxehte e veres dhe mbasditet me temeperatura te tmerrshme jane fantastike per ...

Gatuaj pa Receta Seria 4: Mengjes Vegan me kale dhe tempeh

Ok, une nuk jam vegan, te jemi realist, duket nga postimet e mija por ...

S’mores: Biskota, marshmallow dhe çokollatë

Ne shqiptarët s’e kemi fort të përhapur kulturën e kampingut, dhe aq më pak ...

Spaghetti alla Nerano – Pasta me kungulleshka verore

Ne piken ku kungulleshkat jane teresisht te frekseta dhe ngelen nje nder perimet e ...

Pule me speca qe te ngelet ne mendje

Para 3 vitesh per festen e Krishtlindjeve, mikesha ime me e mire kishte gatuar ...

Kek me banane me dopjo cokollate

I jemi qepur embelsirave sot mqs eshte e hene, cte bejme, na zuri. Nga ...