Panzanella me finok, laker te kuqe dhe ullinj

Me kete recete tipike si prej fshatrave italiane e cila praktikisht eshte nje sallate me copa buke dhe vaj ulliri me uthull. Nje forme gaspaccio por e pa bere supe.

Me lejoni tu rekomandoj qe te perdorni buke te ndenjur per sallate dhe te keni ca buke te fresket te ngrohte extra per cfare ngel nga dresing – do me kujtoni 😛

Ju duhet:

  • 200gram buke fshati i copetuar ne kafshata
  • 1 luge zest (lekura e verdhe vetem e grire) e limonit
  • cerek gote vaj ulliri
  • Kripe dhe piper
  • 1 qepe e vogel e prere shume holle
  • 2 luge leng limoni i fresket
  • 2 luge uthull vere e kuqe
  • borzilok i freket i prere
  • 1 koke laker e kuqe e vogel (ose gjysem lakre e kuqe) – duhet te jete e kuqe prej hidhesise qe ka – na duhet hidhesia
  • 1 finok i vogel, i prere holle
  • majdanoz
  • gjysem gote ullinj jeshil pak te hidhur
  • pak djath dele nga ai qe eshte i forte – priteni holle
  • pak salami – jane ato qe jane te prera holle mundesisht pak pikant

Ngroheni soben ne 200 grade dhe ne nje tave me nje leter kuzhine, miksoni buken me zestin e limonit, cerek gote vaj ulliri dhe marinojeni me kripe dhe piper. Piqeni per 8-10 minuta duke i trazuar here pas here. Lereni te ftohet.

Ne nje tas te madh, rrihni qepen, lengun e limonit, uthullen dhe borzilokun duke i marinuar me kriper dhe piper. ne fund hidhni cerekun e ngelur te vajit te ullirit.
Shtoni lakren e kuqe, finokun, majdanozin, ullinjte, djathin, salamin dhe buken dhe kombinojeni bashke.

Kaq.

Gati.

Toskana ne tas e gjitha per ju!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads