Panzanella me finok, laker te kuqe dhe ullinj

Me kete recete tipike si prej fshatrave italiane e cila praktikisht eshte nje sallate me copa buke dhe vaj ulliri me uthull. Nje forme gaspaccio por e pa bere supe.

Me lejoni tu rekomandoj qe te perdorni buke te ndenjur per sallate dhe te keni ca buke te fresket te ngrohte extra per cfare ngel nga dresing – do me kujtoni 😛

Ju duhet:

  • 200gram buke fshati i copetuar ne kafshata
  • 1 luge zest (lekura e verdhe vetem e grire) e limonit
  • cerek gote vaj ulliri
  • Kripe dhe piper
  • 1 qepe e vogel e prere shume holle
  • 2 luge leng limoni i fresket
  • 2 luge uthull vere e kuqe
  • borzilok i freket i prere
  • 1 koke laker e kuqe e vogel (ose gjysem lakre e kuqe) – duhet te jete e kuqe prej hidhesise qe ka – na duhet hidhesia
  • 1 finok i vogel, i prere holle
  • majdanoz
  • gjysem gote ullinj jeshil pak te hidhur
  • pak djath dele nga ai qe eshte i forte – priteni holle
  • pak salami – jane ato qe jane te prera holle mundesisht pak pikant

Ngroheni soben ne 200 grade dhe ne nje tave me nje leter kuzhine, miksoni buken me zestin e limonit, cerek gote vaj ulliri dhe marinojeni me kripe dhe piper. Piqeni per 8-10 minuta duke i trazuar here pas here. Lereni te ftohet.

Ne nje tas te madh, rrihni qepen, lengun e limonit, uthullen dhe borzilokun duke i marinuar me kriper dhe piper. ne fund hidhni cerekun e ngelur te vajit te ullirit.
Shtoni lakren e kuqe, finokun, majdanozin, ullinjte, djathin, salamin dhe buken dhe kombinojeni bashke.

Kaq.

Gati.

Toskana ne tas e gjitha per ju!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Fileto pule furre me perime.

Si te gatuajme Fileto pule te furres me perime.

Ne baze te ides e te ngrenit shendetshem dhe pa shume kalori vjen receta ...

Mini-kekët “Madeleine”

Fine si vetë emri i tyre! Duken si biskota, por në fakt “Madeleine” janë ...

Kek me banane me dopjo cokollate

I jemi qepur embelsirave sot mqs eshte e hene, cte bejme, na zuri. Nga ...

Qofte të mbushura turke

Dikur, ne nje nga pushimet e mia verore ne Turqi, mes vargut te gjate ...

Hallvë me grurë të shtypur

Nuk ka nevojë për prezantim kur vjen puna te hallva, kjo ëmbëlsirë e huazuar ...

7 Rregulla per nje cheesecake persembari

Cheesecake ne mendimin tone jo-profesional jane dhurata e natyres duke kombinuar djath dhe torte ...