Panzanella me finok, laker te kuqe dhe ullinj

Me kete recete tipike si prej fshatrave italiane e cila praktikisht eshte nje sallate me copa buke dhe vaj ulliri me uthull. Nje forme gaspaccio por e pa bere supe.

Me lejoni tu rekomandoj qe te perdorni buke te ndenjur per sallate dhe te keni ca buke te fresket te ngrohte extra per cfare ngel nga dresing – do me kujtoni 😛

Ju duhet:

  • 200gram buke fshati i copetuar ne kafshata
  • 1 luge zest (lekura e verdhe vetem e grire) e limonit
  • cerek gote vaj ulliri
  • Kripe dhe piper
  • 1 qepe e vogel e prere shume holle
  • 2 luge leng limoni i fresket
  • 2 luge uthull vere e kuqe
  • borzilok i freket i prere
  • 1 koke laker e kuqe e vogel (ose gjysem lakre e kuqe) – duhet te jete e kuqe prej hidhesise qe ka – na duhet hidhesia
  • 1 finok i vogel, i prere holle
  • majdanoz
  • gjysem gote ullinj jeshil pak te hidhur
  • pak djath dele nga ai qe eshte i forte – priteni holle
  • pak salami – jane ato qe jane te prera holle mundesisht pak pikant

Ngroheni soben ne 200 grade dhe ne nje tave me nje leter kuzhine, miksoni buken me zestin e limonit, cerek gote vaj ulliri dhe marinojeni me kripe dhe piper. Piqeni per 8-10 minuta duke i trazuar here pas here. Lereni te ftohet.

Ne nje tas te madh, rrihni qepen, lengun e limonit, uthullen dhe borzilokun duke i marinuar me kriper dhe piper. ne fund hidhni cerekun e ngelur te vajit te ullirit.
Shtoni lakren e kuqe, finokun, majdanozin, ullinjte, djathin, salamin dhe buken dhe kombinojeni bashke.

Kaq.

Gati.

Toskana ne tas e gjitha per ju!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Ide Shën Valentini: Fruta në çokollatë fondente

Shën Valentini nuk ka kuptim pa çokollatë. Ndaç si dhuratë për ju, ndaç në ...

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...

Aperol Spritz me Grapefruit & Vodka

Nje nder aperitivet kryesore italiane dhe nje nder gotat e preferuara edhe neper baret ...

Recetat e Mamit: Pispili me spinaq dhe borzilok

Mbaj mend qe kur isha i vogel, koncepti i pispilise ishte nje gje qe ...

[Galeri] Veze e Skuqur me kapele

E njohur me shume emra kreative qe nuk kam ndermend ti perkthej si “toad ...