Sot folem per Lindjen, ku ka me mire se sa orienti…
Specialiteti I dites eshte pule indiane, picante dhe aq e mire qe zakonisht hahet me oriz te bardhe ose pite te tostuara ne tigan.
Pergatitja ngelet ne nje thjeshtesi standarte, pa ndonje shkence dhe e vetmja gje qe duhet te beni eshte te shtoni perberesit nje nga nje ne tigan.
Ju duhet
- Nje tigan I madh dhe nje tenxhere qe futet ne furre (mund ti beni ne nje tenxhere qe futet ne furre thjesht nese pertoni)
- I luge vaj
- 6 kofsha pule (kesaj rradhe hiqini lekuren, pasi u ankuan ca njerez 😛 )
- Kripe, Piper
- 1 luge gjalp
- 2 qepe te medha te prera holle
- 4 hudhra te prera holle
- 1 luge e gjysem xhixher I grire/prere holle
- 2 luge te vogla coriander
- 2 luge te vogla pluhur kumin
- 2 luge te vogla turmeric (nese nuk keni as njeren as tjetren, mund ta beni dhe pa to, por humbet shija indiane – gjejini neper cepat e erezave ne supermarketet e lagjes ose padyshim ne neranxi/conad)
- Cerek luge te vogel piper I kuq
- 1 kanace qiqra te shplara ne uje
- 2 gota uje te ngrohte me koncentrat pule
- Spinaq I vogel
- Cerek gote kos
- Cerek gote majdanoz te fresket.
Pergatitja
Ngrohni furren ne 170 grade.
Vajin nxeheni ne nje tigan te madh te rende ne zjarr te mesem/larte. Marinojeni pulen me kripe dhe fillojeni skuqeni duke ulur nxehtesine here pas here qe te mos digjen. 8-10 minuta per cdo cope pule. Kalojeni ne pjate
Shtoni gjalpin dhe qepet ne vajin e ngelur dhe skuqeni per 10-15 minuta deri sa qepet te zbuten dhe te behen te arta ne ngjyre. Hidhni hudhrat, xhinxherin, coriander, kumin, turmericun dhe piperin e kuq dhe duke e trazuar gjate gjithe kohes skuqeni per rreth 1 minute sa erezat te aktivizohen. Shtoni qiqrat dhe 2 gotat e ujit me koncentrat pule. Shtoni pulen dhe te gjitha keto lengje ne nje tenxhere, mbulojeni me uje nese eshte e nevojshme deri tek trecereku I pules, vereni te vlohet, mbulojeni pastaj me nje kapak dhe futeni ne furre. Gatuajeni per rreth 45-55 minuta ose deri sa me pirun nuk keni problem ne mishin. Lereni te ftohet me kapak te zbuluar. Lenja te ftohet ndikon ne trashjen e salces.
Para se ta sherbeni:
Ngroheni te gjithe tenxheren dhe kaloni vetem pulen ne pjate. Mbulojeni mos ftohet. Ne tenxhere qe ka ngelur vetem salca, shtoni spinaq, mbulojeni dhe hiqeni nga zjarri. Lereni per 5-7 minuta. Shtoni kosin avash avash. Ne kete pike, cfare bej une ne menyre qe e gjitha te ngrohet sic duhet, kaloj pulen me zjarr shume te ulet (pasi ka kos) dhe e le te ngrohet.
Sherbejeni ne nje pjate te madhe dhe dekorojeni me majdanoz te fresket
KAQ.