Brownie me Nutella & Ferrero Rocher

Çudi si kemi ndejtur kaq gjatë pa ju dhënë një recetë me Nutella. Tani që Shën Valentini po afron, konsiderojeni si ëmbëlsirën tuaj për planet romantike që keni ndërmend.

 

Përbërësit (për 10 persona)

220 gr gjalpë pa kripë

400 gr sheqer

130 gr miell

100 gr kakao

4 vezë

1 kavanoz të vogël Nutella, rreth 350 gr

5 çokollata Ferrero Rocher, të thërrmuara

 

 

Përgatitja

  1. Nxeheni furrën në 180 gradë.
  2. Shkrini gjalpin në tenxhere mesatare dhe shtoni sheqerin. Përziejini derisa të kombinohen. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni miellin dhe kakaon, duke përzier. Shtoni vezët dhe përziejini derisa të bëhet brumi.
  3. Në një tavë të thellë lyeni me gjalpë dhe shtoni gjysmën e brumit. Hidhni shumicën e Nutellas mbi brum dhe përhapeni me lugë. Me një lugë, shtoni pjesën e mbetur të brumit mbi Nutella (mos e hidhni, por shtojeni lugë pas luge për të ngjarë uniformë).
  4. Piqeni në furrë për rreth 30 minuta, derisa pjesa e sipërme të jetë pjekur. Lëreni të ftohet për 15-20 minuta.
  5. Spërkatni me Nutella-n e mbetur dhe shtoni Ferrerot.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Kek me cokollate si neper filma

I keni parasysh ato keket me cokollate, ose suffleete fantasike ose cfare do lloj ...

Receta bazike: Pulë e pjekur sexy

Si e premte që është, duhet një recetë fantastike për të festuar mbylljen e ...

The childish reincarnation of a fully grown adult “SMORES Sandwiches”

Who doesn’t like SMORES? Who doesn’t like sandwiches? Who doesn’t like toast? FYI – ...

How to cook a steak

Simply put – there is nothing like a great freaking steak cooked wonderfully. Follow ...

Linguine Aglio Olio (vaj dhe hudhra)

Linguinet Aglio-Olio (ose Lignuine me vaj dhe hudhra – qe ne rastin konkret jane ...