Brownie me Nutella & Ferrero Rocher

Çudi si kemi ndejtur kaq gjatë pa ju dhënë një recetë me Nutella. Tani që Shën Valentini po afron, konsiderojeni si ëmbëlsirën tuaj për planet romantike që keni ndërmend.

 

Përbërësit (për 10 persona)

220 gr gjalpë pa kripë

400 gr sheqer

130 gr miell

100 gr kakao

4 vezë

1 kavanoz të vogël Nutella, rreth 350 gr

5 çokollata Ferrero Rocher, të thërrmuara

 

 

Përgatitja

  1. Nxeheni furrën në 180 gradë.
  2. Shkrini gjalpin në tenxhere mesatare dhe shtoni sheqerin. Përziejini derisa të kombinohen. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni miellin dhe kakaon, duke përzier. Shtoni vezët dhe përziejini derisa të bëhet brumi.
  3. Në një tavë të thellë lyeni me gjalpë dhe shtoni gjysmën e brumit. Hidhni shumicën e Nutellas mbi brum dhe përhapeni me lugë. Me një lugë, shtoni pjesën e mbetur të brumit mbi Nutella (mos e hidhni, por shtojeni lugë pas luge për të ngjarë uniformë).
  4. Piqeni në furrë për rreth 30 minuta, derisa pjesa e sipërme të jetë pjekur. Lëreni të ftohet për 15-20 minuta.
  5. Spërkatni me Nutella-n e mbetur dhe shtoni Ferrerot.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Biskota me kafe moka

Nuk kam të ngopur me ëmbëlsirat që përmbajnë sado pak kafe brenda recetës së ...

Sallate e Ftohte me fasule

Fasulet skane pse te jene perberes te merzitshem – sic karakterizohet nga koncepti jone ...

Çyreku i Pashkëve

Vite më parë, për njëfarë kohe, mamaja e kishte zakon të na blinte çyrek ...

Granita me caj te ftohte

Per te gjithe ne qe pushimet e ketyre viteve te fundit i kemi kaluar ne ...

Tost me djathe dele dhe domate te furres

Buka e thekur ka dicka, qe perhere eshte nje nder gjerat me te mira ...

Si të gatuajmë pite

E njohim piten më së tepërmi sepse jemi popull i dashuruar mbas sufllaqes, por ...