Kek me qershi dhe kajsi

 

Keku do dy gjëra: çokollatë ose fruta. I vetëm nuk të shijon aspak.

Sot do të përgatisim kek me qershi dhe kajsi, duke qenë se kekun me çokollatë e kemi mbuluar.

 

Përbërësit

45 gr miell tërshëre

60 gr sheqer kaf

125 gr kajsi të grira, të thata

440 gr qershi të grira, të thata

375 ml qumësht i skremuar

325 gr miell

2 lugë çaji kanellë

 

Përgatitja

  1. Përzieni në një tas miellin e tërshërës, sheqerin, kajsitë, qershitë, qumështin. Mbulojeni për 2 orë dhe përziejeni herë pas here, derisa të jetë bërë e butë.
  2. Sitni miellin dhe kanellën, pastaj përziejini me përzierjen e mësipërme.
  3. Masën e përgatitur hidheni në një enë me formë, dhe piqeni në 180 gradë për rreth 45 minuta, derisa të jetë pjekur mirë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Receta bazike: Pandispanja

Kemi dashur të ndajmë disa receta tortash me ju, por fatkeqësisht krahas recetës së ...

6 gabimet qe mund te shmangim gjate gatimit te salmonit

Sot per dreke hengra nje super fileto salmoni dhe mu kujtuan keto detaje mbi ...

Te besh Guacamole: Te gjithe i bejne keto gabime – Pervec teje

Avokado eshte shtet me vete! Si i tille, edhe berja e Guacamole ngelet e njejta. ...

Receta bazike: Pulë e pjekur sexy

Si e premte që është, duhet një recetë fantastike për të festuar mbylljen e ...

Tortë me fruta pylli

Të hidhemi nga anët e shëndetshme të gatimit tani, me që u bënë disa ...