Kek me qershi dhe kajsi

 

Keku do dy gjëra: çokollatë ose fruta. I vetëm nuk të shijon aspak.

Sot do të përgatisim kek me qershi dhe kajsi, duke qenë se kekun me çokollatë e kemi mbuluar.

 

Përbërësit

45 gr miell tërshëre

60 gr sheqer kaf

125 gr kajsi të grira, të thata

440 gr qershi të grira, të thata

375 ml qumësht i skremuar

325 gr miell

2 lugë çaji kanellë

 

Përgatitja

  1. Përzieni në një tas miellin e tërshërës, sheqerin, kajsitë, qershitë, qumështin. Mbulojeni për 2 orë dhe përziejeni herë pas here, derisa të jetë bërë e butë.
  2. Sitni miellin dhe kanellën, pastaj përziejini me përzierjen e mësipërme.
  3. Masën e përgatitur hidheni në një enë me formë, dhe piqeni në 180 gradë për rreth 45 minuta, derisa të jetë pjekur mirë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

French Toast i mbuluar me djath krokant

Duke u fokusuar ne pertacine qe karakterizon shiu, sot kam nje rekomandim aq te ...

Kruasant: Metoda e shkurtër

A mund të biem të gjithë dakord që kruasantët janë ushqimi i përkryer për ...

Si te pergatisim tzatziqin.

Si te pergatisim tzatziqin.

Cuditemi sesi kjo recete ska ardhur me perpara ne faqen tone teksa nuk ekziston ...

Brownie me dopio çokollatë

“Të hash e të vdesësh”… dhe nuk ka gjë që të shkakton vdekje më ...

Tave Kosi

Si te gatuajme Taven e Kosit.

Kur mendojme per gatimet e gjyshes dyshoj se nuk ju vjen ndermend Tava e ...