Si te gatuajme Biftek me gjalp dhe perime te furres

 

Vazdojme e flasim per gjera te mira dhe te thjeshta dhe receta e sotme eshte nje super pjate e mbushur me proteina nga ato te mirat fare.

  • E para e punes do ju duhet nje cope e mire mishi – une preferoj te vicit per keto gjera – te prere trashe dhe jo te ngrire. Shkoni tek kasapi i lagjes dhe i kerkoni nje pjese te mire bifteku vici. Ska nevoje te merrni shume pasi nje biftek sic duhet eshte aty tek 200-300 gram copa.
  • E dyta e punes do ju duhen perime te ndryshme. Me biftekun shkojne specat, kungujt e vegjel, qepet dhe normalist patatet. Keto prijini te gjitha, dhe marinojni mire me kripe, piper dhe vaj ulliri. Ashtu sic i keni, futini ne furre ne 200 grade dhe lerini te piqen. Koha se sa duhet te piqet varet nga patatet pasi ato piqen me ngadale, keshtu qe shikojeni here pas here – por si parim 20-30 minuta dhe eshte gati.

Kthehemi tek pjesa me fantastike e gjithe kesaj recete – bifteku i vicit.

biftek

  1. Per kete do ju duhet pak vaj ulliri, gjalp dhe rozmarine.
  2. Marinojeni mire me kripe dhe piper – hidhini mjaftueshem pasi copa e mishit kur eshte e trashe, ka nevoje per marinim te plote. Ne nje tigan te nxehte me pak vaj ulliri, hidheni biftekun. Lereni disa minuta (duhet te kete marre ate ngjyren e skuqjes) dhe kthejeni. Hidhini gjalpin siper dhe rozmarinen. Per medium-rare (ose me gjak – ose fiorentine) do 6-8 minuta duke e kthyer here pas here. Nga ana tjeter, nese e doni te bere mire – lereni dhe po aq – perhere duke e kthyer.
  3. Pasi te jete gati, hiqeni nga tigani, dhe lereni te rrije 2 minuta.
  4. Me pase sherbejeni menjehere dhe hahet i nxehte.
  5. Shoqerojeni me Coca-Cola pasi ska si steak & Coke

Kaq ishte.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Te gatuash per veten: Seria 3 – Receta ne nje tigan

Nje nder gjerat me te tmerrshme qe ekzistojne sot ne mendimin tim jane larja ...

Extremely Addictive Peanut Butter and Jelly French Toast

Peanut butter and jelly is a matter of life and death foodgazm – you ...

Musakaja tradicionale greke

Nuk është nevoja të bëjmë prezantime për këtë gatim tradicional grek, por i përgatitur ...

Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka ...

Shishkebap me mustarde dhe hudher

Marr shkas nga fundjava e fundit me super diell dhe gjeni me poshte nje ...