Si te gatuajme Biftek me gjalp dhe perime te furres

 

Vazdojme e flasim per gjera te mira dhe te thjeshta dhe receta e sotme eshte nje super pjate e mbushur me proteina nga ato te mirat fare.

  • E para e punes do ju duhet nje cope e mire mishi – une preferoj te vicit per keto gjera – te prere trashe dhe jo te ngrire. Shkoni tek kasapi i lagjes dhe i kerkoni nje pjese te mire bifteku vici. Ska nevoje te merrni shume pasi nje biftek sic duhet eshte aty tek 200-300 gram copa.
  • E dyta e punes do ju duhen perime te ndryshme. Me biftekun shkojne specat, kungujt e vegjel, qepet dhe normalist patatet. Keto prijini te gjitha, dhe marinojni mire me kripe, piper dhe vaj ulliri. Ashtu sic i keni, futini ne furre ne 200 grade dhe lerini te piqen. Koha se sa duhet te piqet varet nga patatet pasi ato piqen me ngadale, keshtu qe shikojeni here pas here – por si parim 20-30 minuta dhe eshte gati.

Kthehemi tek pjesa me fantastike e gjithe kesaj recete – bifteku i vicit.

biftek

  1. Per kete do ju duhet pak vaj ulliri, gjalp dhe rozmarine.
  2. Marinojeni mire me kripe dhe piper – hidhini mjaftueshem pasi copa e mishit kur eshte e trashe, ka nevoje per marinim te plote. Ne nje tigan te nxehte me pak vaj ulliri, hidheni biftekun. Lereni disa minuta (duhet te kete marre ate ngjyren e skuqjes) dhe kthejeni. Hidhini gjalpin siper dhe rozmarinen. Per medium-rare (ose me gjak – ose fiorentine) do 6-8 minuta duke e kthyer here pas here. Nga ana tjeter, nese e doni te bere mire – lereni dhe po aq – perhere duke e kthyer.
  3. Pasi te jete gati, hiqeni nga tigani, dhe lereni te rrije 2 minuta.
  4. Me pase sherbejeni menjehere dhe hahet i nxehte.
  5. Shoqerojeni me Coca-Cola pasi ska si steak & Coke

Kaq ishte.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Marinara Klasike per dipping dhe pasta.

E keni parasysh sa fiksuese jane salcat? Sidomos ato salcat qe I tejkalojne konceptin ...

Gatuaj pa Receta Seria 4: Mengjes Vegan me kale dhe tempeh

Ok, une nuk jam vegan, te jemi realist, duket nga postimet e mija por ...

Lepur me mustardë dhe trumzë

Nga varietetiet e mishrave që duhet të provoni në jetën tuaj, mishi i lepurit ...

Sallate e Ftohte me fasule

Fasulet skane pse te jene perberes te merzitshem – sic karakterizohet nga koncepti jone ...

Patate krokante të furrës

Patatet në furrë, në modelin normal, janë kryesisht si të zjerra dhe të buta. ...