Vera e ngrohte perfekte – e ashtuquajtura “Baby it’s cold outside pak pikante”

Eshte e qarte qe vera e ngrohte ka tendencen qe te jete si nje pije krishtlindjeje, por te jemi realist, kur bie shi me gjyma jashte, sme lejohet te shijoj dicka te mire?
Nje gje eshte per tu patur parasysh, te gjitha keto erezat mund ti gjeni ne supermaketin e lagjes, jane goxha te lira, dhe mund te perdoren disa here. Vera eshte gjithashtu teper standarte dhe jo ndonje gje kushedi, nje e kuqe tavoline mjafton.

Ju nevojiten: shkopinj kanelle, star anise (ereza ne forme ylli – glikanxo), karafil te thare, arremyshk i grire, lekure portokalli dhe portokalli, sheqer kaf, disa speca te thara djegese dhe pak konjak.

2 minuta per tu pergatitur, 10 minuta gatimi = 12 minuta vera e ngrohte gati.

mulled-wine-pot

Procesi dhe rregullat jane te thjeshta. Mos e lini veren te valoje, perdorni zjarr te ulet dhe hidhni erezat sic mund tua doje qejfi..

Hidhni veren ne nje tenxhere(ne perdorem nje vere te thjeshte “Cobo”, ska nevoje te jete vere shume e mire, pasi per ate kemi erezat.) dhe ngroheni veren me zjarr te ngadalte. Shtoni te gjitha erezat dhe portokallin dhe perziheni gjate gjithe kohes. Mos e lini te vloje pasi alkooli do avulloje. Specat djeges e bejne kete vere pak pikante sa per shije – zgjedhja juaj nese i vendosni ose jo.

Shtoni nje teke konjak kur ta servirni ne gote, Konjak Skenderbeu eshte shume ok, ndikon ne nivelin e alkoolit pasi seriozisht, duhet pak me i forte.

mulled-wine

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Receta bazike: Krepa!

E di që keni ngrënë krepa të paktën një herë në jetën tuaj. Qoftë ...

Pasta me spinaq dhe domate ne nje tigan

Ditet e javes jane perhere te veshtira per te gatuar dhe per te gjetur ...

Rizoto me djathë Gorgonzola

Vazhdojmë të pasurojmë rubrikën “Rizoto” me një tjetër pjatë të shijshme orizi, por ju ...

Receta nga Izraeli: Shakshuka – Vezet si nga Tel Aviv

Shakshuka eshte nje gatim nga tunizia por qe eshte ekxtremalisht e perhapur ne Egjipt, ...

Pufka me djathë Parmixhan

Këto pufka më kujtojnë disa “qofte” me djathë, që i marr sa herë ndaloj ...

Fusion

e nis me Fusion, pasi me bie rasti te shkoj shume shpesh dhe e ...