Si te bejme krepa: Krep me Nutella dhe Banane

I keni parasysh ato krepat e petroninit? Doni te dini si behen?

Do ju duhet nje tigan I madh qe nuk ngjit dhe: Miell, sheqer, pak kripe, qumesht, veze dhe pak gjalp me temperature ambienti.

  1. Futini ne nje blender dhe miksojini deri sa te behen nje trup I vetem.
    • Mund te me beni pyejtjen e thjeshte – po cfare masash te perdorim? Asnjehere nuk e di, por duhet te jete jo shume e trashe ne fund (jo si pancakes dhe as si omlete). Kripa eshte e nevojshme vetem nje maje luge – 1 veze per dy luge te medha miell dhe 2-3 luge qumesht.
  2. Nxehni tiganin e madh, dhe me spray lyjeni me vaj. Hidhni substance deri sa te mbulohet I gjithe tigani port e mos fromohet nje shtrese e trashe.
  3. Lereni te behet – kontrollojeni here pas here me nje spatul. Kur ndryshon ngjyre, levizeni pak me spatula dhe ktheheni me nje levizje.
  4. Shtoni 3 luge Nutella ne njeren gjysme te krepit, disa rrathe banane ne cerek te rethit dhe sapo te jete gati, paloseni ne dysh, dhe pastaj ne katersh
  5. Hajeni te ngrohte

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Sallatë me oktapod

Me ardhjen e fundjavës vjen edhe koha për t’iu rikthyer gatimeve të detit, mbase ...

Biskota gazmore me limon

Vazhdoj të këmbëngul për ëmbëlsira sa të ëmbla, aq edhe të kripura, apo të ...

Kek me çokollatë

Për plot 3 vite me radhë,  kur mamaja më pyeste se çfarë torte doja ...

Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është ...

Krem me çokollatë dhe portokall

Të përfitojmë sa jemi në stinë portokallesh, dhe të mos i hamë thjesht të ...

Fettuccine me pule dhe salce alfredo

Nje nder gjerat me interesante dhe te thjeshta per te gatuar jane pastat dhe ...