Ndonjëherë, gjatë pushimeve të shkurtra në shkollë apo në punë mund t’ju kapë një neps për të cimbisur diçka, sa për të mbushur pak stomakun. Zgjidhja e parë, në mungesë të opsioneve të tjera, është të blini diçka të paketuar në dyqanet që ndodhen kudo rreth nesh. Nuk është nevoja të themi që kjo nuk është zgjidhja më e mirë e mundshme, përkundrazi, është shumë larg saj.

Megjithatë, receta për qitrot e sheqerosura që po ju japim sot mund t’ju ndihmojë në këtë pikë. Kjo ëmbëlsirë mund të mbahet fare lehtë në një kuti të vogël në çantë dhe të konsumohet si snack. Është e shijshme dhe e përgatitur nga vetë ju, pa qenë nevoja të merakoseni se çfarë po fusni në trupin tuaj.

 

Përbërësit

4 qitro të mëdhenj

1 litër ujë

300 gr sheqer

 

Përgatitja

  1. Grijuni qitrove lëkurën dhe ndani në katër kuadratë të ngjashëm secilën qitro. Prituni me thikë thela të gjata 4-5 cm, rreth 1-2 cm të trashë.
  2. Vendosni në tenxhere copat e qitros, hidhni 1 litër ujë dhe 250 gr sheqer. Vlojini në zjarr mesatar për 30 minuta, derisa qitrot të marrin ngjyrë opake dhe lëngu të avullojë plotësisht. Lërini mënjanë të ftohen dhe thahen.
  3. Sheqerin e mbetur hidheni në pjatë dhe kaloni aty copat e qitros për t’i sheqerosur.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Një “mesazh” për ty këtë Shën Valentin

Është e habitshme se sa gjëra unike mund të krijosh me petë sfoliat dhe ...

Si te gatuajme supe me brokoli

Si te gatuajme Supe me Brokoli.

Ne keto dite te ftohta dimri qe po afrojne ska asnje gje me te ...

Si te bejme omleten perfekte

E keni parasysh kur do robi nje mengjes te thjeshte dhe shume te mire? ...

Pasta me spinaq dhe domate ne nje tigan

Ditet e javes jane perhere te veshtira per te gatuar dhe per te gjetur ...

Krem me liker & çokollatë të bardhë

Ndonëse jam fanse e çokollatës se zezë apo me qumësht më tepër, nuk e ...

Biskota “Twix”!

Ëmbëlsirat me shtresa mund të jenë nga ëmbëlsirat më argëtuese në përgatitje, por domosdo, ...