E ka vene njeri re sesa ftohte eshte bere kohet e fundit ose sesa njerez vetem kolliten ose teshtine ne rruge dhe bare. E frikshme apo jo ? Cila eshte zgjedhja me e mire do thonit juve  , nje tas me Supe te nxehte pule me perime.

Per ta pergatitur na duhen :

  • Gjithe pjesa e kurrizit te pules ( ajo zakonisht nuk hahet sidoqofte )
  • 4 karrota te prera ne kubik
  • 4 patate te prera ne kubik
  • xhinxher
  • majdanoz & borzilok
  • 1 luge vaj ulliri
  • kripe/piper
  • hudher
  • piper djeges i kuq
  • 4-6 gota uji
  • makarona supe
  • nje gjethe dafine
  • Kerpudha nqs deshironi

Ne nje tenxhere hedhim 4 gota uji, vajin dhe fusim kurrizin e pules se bashku me kripe, piper,gjethe dafine dhe piper djeges i kuq. E leme te zjej avash per 30 minuta dhe me pas heqim copat e pules dhe e leme ne nje pjate te ftohen. Tek tenxherja hedhim dy gota te tjera uji dhe shtojme patate, karota, xhinxher, hudher, majdanoz & borzilok dhe e leme te zjej per 10 minuta teksa heqim cdo cope mishi nga copat e pules.

Pasi hedhim pulen ne tenxhere e kontrollojme per kripe dhe me pas shtojme makaronat e zjejme per 10 minuta te tjera.

E heqim nga zjarri dhe e leme me kapak siper per 15-30 minuta.

Sherbehet e ngrohte dhe eshte e sigurt qe do te te vej deri ne shpirt.

 

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Fileto pule furre me perime.

Si te gatuajme Fileto pule te furres me perime.

Ne baze te ides e te ngrenit shendetshem dhe pa shume kalori vjen receta ...

7 Rregulla per nje cheesecake persembari

Cheesecake ne mendimin tone jo-profesional jane dhurata e natyres duke kombinuar djath dhe torte ...

French Toast i mbuluar me djath krokant

Duke u fokusuar ne pertacine qe karakterizon shiu, sot kam nje rekomandim aq te ...

Karkaleca pikantë me arrë kokosi

Duket se shqiptarët e kanë zakon t’i ruajnë gatimet e detit për në fundjavë, ...

Krem karamel

E quajmë krem karamel, por emri origjinal i kësaj ëmbëlsire është në fakt “flan”. ...

Receta bazike: Brumi i picës

Në recetat bazike që kemi dhënë deri më sot, nuk ka si mungon një ...