E ka vene njeri re sesa ftohte eshte bere kohet e fundit ose sesa njerez vetem kolliten ose teshtine ne rruge dhe bare. E frikshme apo jo ? Cila eshte zgjedhja me e mire do thonit juve  , nje tas me Supe te nxehte pule me perime.

Per ta pergatitur na duhen :

  • Gjithe pjesa e kurrizit te pules ( ajo zakonisht nuk hahet sidoqofte )
  • 4 karrota te prera ne kubik
  • 4 patate te prera ne kubik
  • xhinxher
  • majdanoz & borzilok
  • 1 luge vaj ulliri
  • kripe/piper
  • hudher
  • piper djeges i kuq
  • 4-6 gota uji
  • makarona supe
  • nje gjethe dafine
  • Kerpudha nqs deshironi

Ne nje tenxhere hedhim 4 gota uji, vajin dhe fusim kurrizin e pules se bashku me kripe, piper,gjethe dafine dhe piper djeges i kuq. E leme te zjej avash per 30 minuta dhe me pas heqim copat e pules dhe e leme ne nje pjate te ftohen. Tek tenxherja hedhim dy gota te tjera uji dhe shtojme patate, karota, xhinxher, hudher, majdanoz & borzilok dhe e leme te zjej per 10 minuta teksa heqim cdo cope mishi nga copat e pules.

Pasi hedhim pulen ne tenxhere e kontrollojme per kripe dhe me pas shtojme makaronat e zjejme per 10 minuta te tjera.

E heqim nga zjarri dhe e leme me kapak siper per 15-30 minuta.

Sherbehet e ngrohte dhe eshte e sigurt qe do te te vej deri ne shpirt.

 

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Ide Shën Valentini: Fruta në çokollatë fondente

Shën Valentini nuk ka kuptim pa çokollatë. Ndaç si dhuratë për ju, ndaç në ...

S’mores: Biskota, marshmallow dhe çokollatë

Ne shqiptarët s’e kemi fort të përhapur kulturën e kampingut, dhe aq më pak ...

Si ti japim drejtim pertacise te mengjesit

  Kjo gje duhet bere para se te pihet kafe, keshtu qe lexues te ...

Koktejl karkalecash

Nga të gjitha ushqimet e detit, mund të them me siguri që karkalecat janë ...