Sa here takoj njerez thone qe nje nder gjerat qe u ka marre malli me shume eshte hummusi dhe pamundesia per ta gjetur hummusin ne shqiperi (qe e kane shume gabim pasi ka goxha vende qe e qajne). Nga ana tjeter keni dhe nje super zgjidhje shume e shume me te thjeshte. Mund ta beni vete ne shtepi.

Hummusi me i mire ne bote nuk eshte i veshtire, nuk ka ereza pa fund dhe nuk ka perberes fancy shmancy.

Ju duhen:

  • gjysem kanace qiqra
  • Cerek gote vaj ulliri
  • Lengun e nje limoni (pak me pak ne dimer)
  • 1 luge te madhe tahini
  • 1 thelpi i madh hudher i prere

Pergatitja:

  • Kulloni lengun e qiqrave, dhe mbani nja dy luge nga lengu menjeane se bashku me disa qiqra per dekorim
  • Shtoni qiqrat se bashku me nje luge te vogel nga lengu ne nje grires
  • Shtoni vajin e ullirit, lengun e limonit, tahinin, hudhren dhe gjysem luge kafeje kripe.
  • Grijeni mire ne grirese, duke ndaluar here pas here, dhe duke e trazuar qe te behet tamam.
  • Provojeni here pas here, ne varesi te paletes tuaj, hidhni kripe, ose vaj ulliri ne varesi te deshirave tuaja.
  • Sherbejeni me qiqrat siper dhe per ate gjene ekstra, pak summac. Hidhini dhe pakez vaj ulliri
  • Kaq.

Keshtu behet hummusi me i mire ne bote.

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Linguine Vegjetariane me Patellxhan pikante dhe borzilok

Nje pjate e sezonit e mbushur me perimet, e pershtatshme per vegjetarianet dhe aq ...

Biskota me çokollatë (perfekte për mëngjes)

Ua dëgjojmë shpesh amerikanëve si term “chocolate chip cookies”, dhe me shumë mundësi këto ...

Kanë Margarita pak spicy me kastravec

Buddha cfare vape! A eshte normale? Ne mes te shkurtit duhet te benim namin ...

Penne Alla Amatriciana

Pastat sic mund ta keni vene re ngelen nje nder gatimet tona te preferuara. ...

Hulumtimet e se shtunes mbrema 12.03

Disa nder faktoret qe me bejne qe te shkruaj kete postim eshte kryesisht i ...