Pule e Skuqur ne furre

I keni parasysh ato pulat e skuqura qe dalin neper filma – koncepti i fried chicken? Kjo recete eshte si puna e atyre por e bere ne furre per te hequr qafe ate vajin ekstrem qe e karakterizon.

Ju duhen:

  • 3 luge kripe
  • 8 kofshe pule(pjesa e siperme)
  • 2 luge gjalp
  • gjysem gote miell
  • piper i fresket

Pergatitja:

  1. E para e punes eshte te merrni nje dore kripe dhe ta tresni ne uje te ngrohte, hidhni kofshet e pules aty (do te preferoj perhere pjesen e siperme te kofshes) dhe futeni mbulojeni me uje dhe akull.
  2. Lereni disa ore ne firgorifer. Kjo ndihmon te forcohet mishi dhe te mbaje nxehtesi.
  3. Ngroheni furren ne 200 grade.
  4. Ngirreni pulen nga firgoriferi dhe thaheni mire. Marinojeni me kripe dhe piper miell dhe shkundi ate qe nuk duhet. Kjo e ben qe te mos kete shume marinime dhe te mos kemi pjese te buta ne siperfaqe.
  5. Vendosni gjalpin ne tave dhe futeni ne furre te ngrohet.
  6. Pasi te jete shkrire gjalpi, ne tave vendosni pulen, mundohuni qe mos prekin njera tjetern pasi behet si mish mash pastaj. Pulen vendoseni me lekure poshte.
  7. Lereni te piqet per 40min – 1 ore.
  8. pastaj kthejeni po me kujdes mos hiqet lekura! Lereni dhe 20 minuta nga ana tjeter.
  9. Sherbejeni menjehere duke i hedhur siper piper te fresket.

Do me falenderoni per kete recete…

 

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Tarator dhe tost me avokado

Tarator dhe tost me avokado.

Kur mendohet per ushqimin qe do konsumohet pas nje dite pune shumica jone perfundon neper ...

Menyrat e ndryshme sesi marinohet Pula.

Te gjithe e dine qe per te patur nje mish sa me te shijshem ...

A proper lunch that is ready within one episode of FRIENDS

I would say that the dirty mean reason of this recipe is that noone ...

Puding me oriz

Duke vazhduar me receta pudingu, sot kemi për ju puding orizi. Rrushi i thatë ...