Patate krokante te furres me burrata

Fundjavat e gjata ne kete pjese te botes kane nje gje themelore qe u mungon – vendet e mira per brunch. Te djelat jane perfekte per te pertuar, duke e nisur diten me terezi, ate kafen e mengjesit qe zgjat 7 ore dhe kur vjen koha per te ngrene eshte fiks brunch time. Sot do bejme nje nga pjatat me te thjeshta ne bote, me nje ndryshim te vogel sic ua ka enda atyre mamave te veriut te italise.
roast-potatoes-and-burrata-1 10 minuta pergatitje + 1 ore e 20 minuta gatimi = 1 ore e 30 minuta te gatuar.

4 patate te reja, kripe (koker madhe nese keni), piper, vaj ulliri (extra i virgjer eshte i rekomanduar, por si ta keni me permbare), 2 topa burrata, limon dhe majdanoz

Nxeheni furren ne 200 grade. Beni patate gati, qerojini ose jo(ne varesi te preferences), prejini ne copa te medha dhe vedosini ne nje texhere me uje, pasi uji te zjeje, mjafton vetem 5 minuta (une preferoj uje te ftohte, perhere me dalin patatet e zjerra me te mira)roasted-patatoes-season

Ne kete pike patatet jane afersisht te zjerra, por jo tamam. Kullojini dhe vendosini ne nje tave me lete kuzhine (hot tip – letra e kuzhines eshte perfekte kur pertoni te pastroni pas gatimit). Marinojini me kripe, piper the vaj ulliri – patatet e thithin te gjithe keshtu qe tregohuni bujare ne marinim. Lerini ne furre per 30 minuta deri sa jane aftersisht ne ngjyre te arte. Nxirrini jashte, kthejini dhe jepini nje te shtypur te lehte. Lerini ne furre per 30 minuta te tjera deri sa jane extra krokante. Hidhini buraten, kripe, piperin, lekuren e limonit te grire dhe majdanoz. Konsumojeni menjehere.

burrata-roasted-patatoes

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Menyrat e ndryshme sesi marinohet Pula.

Te gjithe e dine qe per te patur nje mish sa me te shijshem ...

Strudel me molle

Si te gatuajme Strudel me molle

Tashi qe po na afrohen dhe festat te gjithe duan ate gjene e embel ...

Rizoto me kërpudha

Ndonëse këtu në Delicious preferohen më tepër recetat e pastave të ndryshme (klikoni këtu ...

Çyreku i Pashkëve

Vite më parë, për njëfarë kohe, mamaja e kishte zakon të na blinte çyrek ...

Amaretat, biskotat “cute”

Për çaj, për kafe, apo thjesht për të thyer atë urinë e mesnatës, që ...

Ëmbëlsira me luleshtrydhe dhe maskarpone

Djathi e ka gjetur prej kohësh vendin e tij në ëmbëlsira, po të mendojmë ...