Puding me avokado dhe çokollatë

Kombinim i çuditshëm? Ja që funksionon! Kur mund ta përziejmë çokollatën me spec të kuq djegës, pse mos ta provojmë njëherë edhe me avokado?

Pastaj, mjafton vetëm t’i mblidhni përbërësit dhe t’i hidhni në mikser. Ja ku u bë pudingu!

 

Përbërësit (për 2 persona)

2 avokado të mëdhenj, të pjekur, të prerë në kubikë

3 lugë kakao pluhur

125 ml çokollatë e shkrirë

60 ml qumësht

2 lugë shurup panje (ose mjaltë)

1 lugë çaji ekstrakt vanilje

 

 

Përgatitja

  1. Futni në një mikser avokadot, kakaon, çokollatën e shkrirë, qumështin, shurupin e panjës dhe ekstrakt vaniljeje
  2. Bluajini derisa të jetë një masë homogjene, duke kruar edhe anët e mikserit për të mos i lënë asgjë pa bluar.
  3. Zbrazeni përzierjen në tasa dhe futini në frigorifer.

Shërbejeni pudingun të ftohtë. Ju bëftë mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Kasatë me fruta

Nuk më kishte rënë ndërmend të grija dhe ngrija fruta, derisa u ndodha një ...

Pjata te shendetshme nga lindja: Sallata Fatush

Si per jave te mbare nje sallate persembari. E ardhur nga lindja e mesme ...

Pasta alla Carbonara 🇮🇹

Carbonara eshte nje pjate Italiane, nga zona e Lazios, Rome, e cila eshte bere ...

Hallvë me grurë të shtypur

Nuk ka nevojë për prezantim kur vjen puna te hallva, kjo ëmbëlsirë e huazuar ...

Bonet, ëmbëlsira nga Piedmonti

Pak persona mund të kenë dëgjuar për këtë ëmbëlsirë nga Piedmonti (veri-perëndim i Italisë), ...