Biskotat “Afgan” (por jo nga Afganistani)

E dimë se çfarë po mendoni. Emri i tyre të drejton tek shteti i Afganistanit, mbase edhe pamja e tyre (pa dashur të tregohemi racistë), por në të vërtetë vendlindja e kësaj ëmbëlsire është… Zelanda e Re!

Nuk dihet shumë mbi historinë dhe origjinën e emrit të kësaj biskote, por mjafton t’i shohësh “Afganët” vetëm një herë, për të kuptuar që janë fort të shijshme!

Çfarëdo ëmbëlsire që përmban çokollatë s’ka si të jetë ndryshe, në fund të fundit.

 

Përvishni mëngët dhe le t’i hyjmë gatimit!

 

Përbërësit (për 30 biskota)

200 gr gjalpë

75 gr sheqer

175 gr miell

2 lugë kakao e hidhur, pluhur

50 gr misër i shtypur lehtë

çokollatë e shkrirë, si shtresë

30 thelpinj arra

 

Përgatitja

  1. Në një tas të madh rrihni gjalpin me sheqerin derisa të bëhet një krem i plotë dhe i lehtë.
  2. Sitni sipër tasit miellin dhe kakaon, shtoni misrin e shtypur dhe trazojini mirë. Me këtë masë formoni topa dhe vendosini në një tavë të lyer me gjalpë.
  3. Kalojini në furrë me 190 gradë për 15 minuta. Nxirrini biskotat dhe lërini të ftohen.
  4. Pasi të jenë ftohur, vishini ëmbëlsirat me një shtresë çokollatë dhe vëruni përsipër një thelb arre.

 

Kaq e thjeshtë ishte! Ju bëfshin mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Sallatë me oktapod

Me ardhjen e fundjavës vjen edhe koha për t’iu rikthyer gatimeve të detit, mbase ...

Si te bejme krepa: Krep me Nutella dhe Banane

I keni parasysh ato krepat e petroninit? Doni te dini si behen? Do ju ...

Kungulleshka të mbushura

Perimet e mbushura nuk janë pjatë e panjohur për ne, qofshin këto patëllxhanë, kunguj ...

Kajmaklie me luleshtrydhe

Kajmaklia nuk është gjë tjetër veçse një kek-mafishe, i lehtë dhe i butë, i ...

Krem me çokollatë dhe portokall

Të përfitojmë sa jemi në stinë portokallesh, dhe të mos i hamë thjesht të ...