Gatuaj pa receta Seria 2: Revolucion Indian me Spinaq dhe Qiqra

Kjo eshte nga keto recetat qe do te besh dicka healthy por vetem spinaq dhe qiqra nuk kane kurfare shije. Si ta rivitalizosh kete, dhe shume gjera te tjera me pak ereza indiane qe e vetmja gje qe duhet eshte ti hedhesh dhe te eksperimentosh. Kete lloj pjate nuk e ben dot keq (ok mund ta bej shume djegese 😛 por tani nese nuk i hani djegese ckeni qe kruheni me ereza djegese 😛 )

Bejeni keshtu:

  • Merrni Qepe te prera holle
  • hudhra dhe xhinxer i shtypur
  • Ereza nga ato me ngyra te cuditshme indiane (cte doni hidhni) – POR mire eshte ta beni djegese sic duhet.
  • lerini te skuqen sa te behen tamam fragrante
  • Nje kanace domate ose salce domate
  • nje kanace uje
  • Nje kanace qiqra te shplare
  • Spinaq I zjerre
  • Lereni te zjere ca (kjo eshte pjesa e bukur – kjo eshte gati per 30 minuta, por po te doni mund ta lini ne zjarr te avashte, ose ne tenxhere me presion dhe ti disintegroni fareee)
  • Hidhini dy luge kos

Dhe hajeni me SHUME buke – une kisha ca kullac qe kishte bere mami para ca kohesh dhe te ngelur ne frigorifer. Me thoni tani sa e veshtire eshte te gatuash ushqim indian…pa he nje here tu degjoj?

 

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Krem me çokollatë dhe portokall

Të përfitojmë sa jemi në stinë portokallesh, dhe të mos i hamë thjesht të ...

Recetat e Mamit: Pispili me spinaq dhe borzilok

Mbaj mend qe kur isha i vogel, koncepti i pispilise ishte nje gje qe ...

Thai Chicken Wings

Hot summers and steamy afternoons after work are the 101 for beers and bar ...

Dardha të pjekura me xhenxhefil

Nëse nuk ndiheni mjaftueshëm të sigurt për të përgatitur ëmbëlsira që kërkojnë miell, vezë, ...