Gatuaj pa Receta Seria 4: Mengjes Vegan me kale dhe tempeh

Ok, une nuk jam vegan, te jemi realist, duket nga postimet e mija por isha kurioz te experimentoja. Nje nder gjerat keryesore qe pyesja veten per pjesen vegan eshte proteina, dhe pasi bera pas research dhe fillove te beja dhe pak research neper keto supermarketet tona pasi le te themi te drejten, sado sado kane rritur gamen e produkteve, akomaaaa snuk.

Ne kete koment, me kujtohet kur isha ne nje nga keto ishujt e greqise dhe normalisht, supermarket eshte gjeja me normale – ca nuk kishte! Dhe ku: ne nje fshat te humbur ten je ishulli ne greqi ku jo vetem 3g ne roaming nuk kapte, por as vale te Vodafone roaming hic…

Merrni nje dore kale dhe priteni ne forma te cregullta, dhe skuqeni me pak vaj ulliri, piper te kuq dhe paprika se bashku me 2 thelpinj hudher te shtypura dhe te prera holle. Kjo do doje jo me shume se 2 minuta. Merrni zgjedhjen tuaj per proteina – qofte mishi, qofte tempeh, ose ne fund te dites tofu (ew  per mua – nuk e dua!) dhe hidheni ne tigan. Normalisht merrni nje sallate te fresket (ose prape kale – por une e kam qejf ti miksioj se u jep shije fragrante). Hidheni ne tigan, shtoni cerek gote uje, kriper, piper, rigon, majdanoz dhe lereni te behet per 1 minute me kapak. Hiqeni nga tigani, hidhni pak soje dhe sherbejeni.

Kaq

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Gnocchi me patate

Gnocchit e Italise se veriut jane ato me te famshmet, te cilat jane me ...

Vongole me verë të bardhë

Midhjet me guaskë të zezë mund të kemi një jetë që i njohim dhe ...

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

Kek me qershi dhe kajsi

  Keku do dy gjëra: çokollatë ose fruta. I vetëm nuk të shijon aspak. ...

Thai Chicken Wings

Hot summers and steamy afternoons after work are the 101 for beers and bar ...