Në vend që të zgjidhni salcat e supermarketeve, nuk ju kushton asgjë të përgatisni salcën tuaj të domateve, të bërë në shtëpi, për makaronat tuaja.

E bukura e saj? Bëhet vetëm për 25 minuta dhe është mjaft e shëndetshme!

Nëse doni të eksploroni më tepër receta salcash të njohura për çdo lloj ushqimi, klikoni këtu.

 

Përbërësit

3 lugë gjelle vaj ulliri

400 gr domate të grira në rende

1 lugë gjelle rigon

Kripë dhe piper i zi, sipas shijes

 

Përgatitja

  1. Hedhim të gjitha përbërjet në një tenxhere të ziejnë ngadalë për 20-25 minuta. I trazojmë herë pas here, derisa të trashen.
  2. Kripën dhe piperin alternojeni, duke provuar salcën herë pas here. Sigurohuni që t’i keni hedhur pak në fillim, për t’i shtuar më tepër sipas dëshirës. Mund t’i shtoni dhe borzilok për shije.

Makaronat tuaja do të jenë më të mira se kurrë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Domate të mbushura greke

Kemi dhënë recetën për kunguj të mbushur, dhe kemi dashur prej kohësh t’ju japim ...

Toptha Cokollate plot energji

Kjo nuk eshte recete tamam – thjesht kombinohen ca perberes te cilet te zgjojne. ...

Shije indiane: Mish, oriz, curry

Keto jane ato recetat e fundjaves qe nuk e dini se cfare doni nga ...

Fetuchine me kerpudha, asparag dhe parmixhano

Keto recetat gatimi jane aq te thjeshta edhe pse duken sikur cfare jane…e rendesishme ...

Si te gatuajme supe me brokoli

Si te gatuajme Supe me Brokoli.

Ne keto dite te ftohta dimri qe po afrojne ska asnje gje me te ...

Nutella: Nepsllek i kombinuar

Gezuar diten e Nuteles! Ky post eshte me pak per gatimin se sa eshte ...