Në vend që të zgjidhni salcat e supermarketeve, nuk ju kushton asgjë të përgatisni salcën tuaj të domateve, të bërë në shtëpi, për makaronat tuaja.

E bukura e saj? Bëhet vetëm për 25 minuta dhe është mjaft e shëndetshme!

Nëse doni të eksploroni më tepër receta salcash të njohura për çdo lloj ushqimi, klikoni këtu.

 

Përbërësit

3 lugë gjelle vaj ulliri

400 gr domate të grira në rende

1 lugë gjelle rigon

Kripë dhe piper i zi, sipas shijes

 

Përgatitja

  1. Hedhim të gjitha përbërjet në një tenxhere të ziejnë ngadalë për 20-25 minuta. I trazojmë herë pas here, derisa të trashen.
  2. Kripën dhe piperin alternojeni, duke provuar salcën herë pas here. Sigurohuni që t’i keni hedhur pak në fillim, për t’i shtuar më tepër sipas dëshirës. Mund t’i shtoni dhe borzilok për shije.

Makaronat tuaja do të jenë më të mira se kurrë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Cupcakes me Nutella dhe fruta pylli

Te dalim pak tek tema e embelsirave, mbase tema e preferuar e te gjitheve. ...

Pjata te shendetshme nga lindja: Sallata Fatush

Si per jave te mbare nje sallate persembari. E ardhur nga lindja e mesme ...

Rose, blueberries dhe burbon per #mePlisNeParis

#mePlisNeParis dhe per ne qe nuk do shkojme me raste do ti shohim ndeshjet ...

Limonade me Luleshtrydhe dhe xhinxher

E keni parasysh ate koncetratin me limon dhe xhinxher qe beme? Tani eshte koha ...

Granita me caj te ftohte

Per te gjithe ne qe pushimet e ketyre viteve te fundit i kemi kaluar ne ...