Në vend që të zgjidhni salcat e supermarketeve, nuk ju kushton asgjë të përgatisni salcën tuaj të domateve, të bërë në shtëpi, për makaronat tuaja.

E bukura e saj? Bëhet vetëm për 25 minuta dhe është mjaft e shëndetshme!

Nëse doni të eksploroni më tepër receta salcash të njohura për çdo lloj ushqimi, klikoni këtu.

 

Përbërësit

3 lugë gjelle vaj ulliri

400 gr domate të grira në rende

1 lugë gjelle rigon

Kripë dhe piper i zi, sipas shijes

 

Përgatitja

  1. Hedhim të gjitha përbërjet në një tenxhere të ziejnë ngadalë për 20-25 minuta. I trazojmë herë pas here, derisa të trashen.
  2. Kripën dhe piperin alternojeni, duke provuar salcën herë pas here. Sigurohuni që t’i keni hedhur pak në fillim, për t’i shtuar më tepër sipas dëshirës. Mund t’i shtoni dhe borzilok për shije.

Makaronat tuaja do të jenë më të mira se kurrë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Brownie me Nutella & Ferrero Rocher

Çudi si kemi ndejtur kaq gjatë pa ju dhënë një recetë me Nutella. Tani ...

Kek Energjik me Kumblla dhe Arre Kokosi

Mengjesi eshte nje nder vaktet me te rendesishme qe duhet marre parasysh. Ca njerez ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...

Krem me çokollatë dhe portokall

Të përfitojmë sa jemi në stinë portokallesh, dhe të mos i hamë thjesht të ...