Tartufë me çokollatë

Ëmbëlsirat e vogla në formë topthi mund të jenë dhurata më e mirë në botë, si një surprizë “thjesht sepse”.

Mjafton të keni një kuti të bukur ëmbëlsirash ku mund të rreshtoni disa toptha me çokollatë, për t’ia dhuruar një personi të dashur për ju thjesht sepse është e enjte.

Qofshin këto toptha ëmbëlsirat Brigadeiro që kemi trajtuar pak javë më parë, apo tartufët me çokollatë që do të trajtojmë sot, dhurata juaj do t’ia qeshë këto ditë të zymta e me shi marrësit të saj.

 

Përbërësit (për 20 tartufë)

50 gr gjalpë

50 gr sheqer pluhur

2 të verdha vezësh

100 gr ajkë e lëngshme

1 pako e vogël sheqer me vanilje

300 gr çokollatë e grirë

4 lugë kakao e hidhur pluhur

 

 

Përgatitja

  1. Rriheni gjalpin me sheqerin pluhur derisa të bëhet si krem dhe shtoni, duke punuar vazhdimisht, të verdhat e vezëve, njërën pas tjetrës.
  2. Ziejeni ajkën dhe treteni aty sheqerin me vanilje. Hidheni ajkën e vluar në kremin me gjalpë, përziejeni aty çokollatën e grirë dhe lëreni në frigorifer të ftohet.
  3. Duke përdorur një lugë, formoni toptha dhe kalojini në kakaon pluhur. Lërini të ftohen në frigorifer derisa t’i shërbeni.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Jambalaya, nga New Orleans

Nga kuzhinat më të spikatura në SH.B.A. është ajo e shtetit të Luizianës, specifikisht ...

Biskota me kafe moka

Nuk kam të ngopur me ëmbëlsirat që përmbajnë sado pak kafe brenda recetës së ...

Oriz i embel me mango dhe arre kokosi

Elementet aziatike ne kuzhinen shqiptare jane teper minimale keshtu qe nje nder gjerat kryesore qe duhet ...

Strudel me mollë (si tek “Inglorious Basterds”)

E keni parë filmin “Inglorious Basterds”? Është e paharrueshme fraza “Banzhorno” (Buongiorno) e Brad Pitt ...

Crème brûlée (Krem i djegur)

Është e pamundur të mos e keni hasur këtë ëmbëlsirë! Mund ta keni parë ...

Granita me caj te ftohte

Per te gjithe ne qe pushimet e ketyre viteve te fundit i kemi kaluar ne ...