Tartufë me çokollatë

Ëmbëlsirat e vogla në formë topthi mund të jenë dhurata më e mirë në botë, si një surprizë “thjesht sepse”.

Mjafton të keni një kuti të bukur ëmbëlsirash ku mund të rreshtoni disa toptha me çokollatë, për t’ia dhuruar një personi të dashur për ju thjesht sepse është e enjte.

Qofshin këto toptha ëmbëlsirat Brigadeiro që kemi trajtuar pak javë më parë, apo tartufët me çokollatë që do të trajtojmë sot, dhurata juaj do t’ia qeshë këto ditë të zymta e me shi marrësit të saj.

 

Përbërësit (për 20 tartufë)

50 gr gjalpë

50 gr sheqer pluhur

2 të verdha vezësh

100 gr ajkë e lëngshme

1 pako e vogël sheqer me vanilje

300 gr çokollatë e grirë

4 lugë kakao e hidhur pluhur

 

 

Përgatitja

  1. Rriheni gjalpin me sheqerin pluhur derisa të bëhet si krem dhe shtoni, duke punuar vazhdimisht, të verdhat e vezëve, njërën pas tjetrës.
  2. Ziejeni ajkën dhe treteni aty sheqerin me vanilje. Hidheni ajkën e vluar në kremin me gjalpë, përziejeni aty çokollatën e grirë dhe lëreni në frigorifer të ftohet.
  3. Duke përdorur një lugë, formoni toptha dhe kalojini në kakaon pluhur. Lërini të ftohen në frigorifer derisa t’i shërbeni.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Darka e krishtlindjeve

Si te gatuajme per Darken e Krishtlindjes.

Darka e Krishtlindjeve eshte zakonisht burim stresi per cdo njeri qe mendon ta bej ...

Si te gatuajme supe me brokoli

Si te gatuajme Supe me Brokoli.

Ne keto dite te ftohta dimri qe po afrojne ska asnje gje me te ...

Spaghetti alla Nerano – Pasta me kungulleshka verore

Ne piken ku kungulleshkat jane teresisht te frekseta dhe ngelen nje nder perimet e ...

Patate krokante të furrës

Patatet në furrë, në modelin normal, janë kryesisht si të zjerra dhe të buta. ...