Xhenxhefili dallohet për shijen e tij mjaft të fortë. Mund ta keni hasur te sushi, në formën “gari” (xhenxhefil turshi, për pastrimin e qiellzës), por sot xhenxhefilin do ta përdorim si ëmbëlsirë.

Dardha të ziera me xhenxhefil, të sherbetosura dhe shumë të shijshme!

 

Përbërësit

700 gr dardha

½ filxhan lëng limoni i shtrydhur

100 gr sheqer

1 degë e vogël xhenxhefili grirë hollë

 

Përgatitja

  1. Qërojmë dardhat dhe u heqim farat. I presim për së gjati në pjesë të holla. I spërkasim me lëngun e limonit që të mos kthehen në ngjyrë kafe.
  2. Dardhat me sheqerin dhe xhenxhefilin i hedhim në tenxhere dhe i mbulojmë tërësisht me ujë. I ziejmë për 10-12 minuta, derisa dardhat të zbuten. I nxjerrim dardhat, i kullojmë pak në letër dhe i vendosim në pjatën ku do serviren.
  3. Lëngun në tenxhere e lëmë të vlojë më tepër derisa të bëhet si shurup. Spërkatni me të dardhat.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Gnocchi me patate

Gnocchit e Italise se veriut jane ato me te famshmet, te cilat jane me ...

Tost me Rikota, dardhe dhe mjalte

Keto jane super snacks qe hahen shpejt e shpejt, per darke, ose dhe per ...

Bon-bone vegan dhe te papjekura carobi

Kjo eshte nje nder recetat me te thjeshta per te bere bon-bone me pluhur ...

Caj Jeshil

Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen ...

Luftë Cheesecake-sh/ Cheesecake amerikan

Shtrova në Instagram (@deliciousalbania) pyetjen se cila ëmbëlsirë jua mbushte më tepër syrin: cheesecake-u ...