Xhenxhefili dallohet për shijen e tij mjaft të fortë. Mund ta keni hasur te sushi, në formën “gari” (xhenxhefil turshi, për pastrimin e qiellzës), por sot xhenxhefilin do ta përdorim si ëmbëlsirë.

Dardha të ziera me xhenxhefil, të sherbetosura dhe shumë të shijshme!

 

Përbërësit

700 gr dardha

½ filxhan lëng limoni i shtrydhur

100 gr sheqer

1 degë e vogël xhenxhefili grirë hollë

 

Përgatitja

  1. Qërojmë dardhat dhe u heqim farat. I presim për së gjati në pjesë të holla. I spërkasim me lëngun e limonit që të mos kthehen në ngjyrë kafe.
  2. Dardhat me sheqerin dhe xhenxhefilin i hedhim në tenxhere dhe i mbulojmë tërësisht me ujë. I ziejmë për 10-12 minuta, derisa dardhat të zbuten. I nxjerrim dardhat, i kullojmë pak në letër dhe i vendosim në pjatën ku do serviren.
  3. Lëngun në tenxhere e lëmë të vlojë më tepër derisa të bëhet si shurup. Spërkatni me të dardhat.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Receta bazike: Salca beshamel

Është nga salcat më të njohura e të përdorura, që çdo person i cili ...

Spinaq me qiqra dhe veze te skuqur

Sot, si para ose gjate plakave te marsit – eshte fiks koha per dicka ...

Biskota me çokollatë (perfekte për mëngjes)

Ua dëgjojmë shpesh amerikanëve si term “chocolate chip cookies”, dhe me shumë mundësi këto ...

Receta bazike: Pulë e skuqur

E hasa këtë recetë me emrin Pula “Maryland”, dhe  ekziston vërtet një gatim i ...

Brownie me dopio çokollatë

“Të hash e të vdesësh”… dhe nuk ka gjë që të shkakton vdekje më ...