Xhenxhefili dallohet për shijen e tij mjaft të fortë. Mund ta keni hasur te sushi, në formën “gari” (xhenxhefil turshi, për pastrimin e qiellzës), por sot xhenxhefilin do ta përdorim si ëmbëlsirë.

Dardha të ziera me xhenxhefil, të sherbetosura dhe shumë të shijshme!

 

Përbërësit

700 gr dardha

½ filxhan lëng limoni i shtrydhur

100 gr sheqer

1 degë e vogël xhenxhefili grirë hollë

 

Përgatitja

  1. Qërojmë dardhat dhe u heqim farat. I presim për së gjati në pjesë të holla. I spërkasim me lëngun e limonit që të mos kthehen në ngjyrë kafe.
  2. Dardhat me sheqerin dhe xhenxhefilin i hedhim në tenxhere dhe i mbulojmë tërësisht me ujë. I ziejmë për 10-12 minuta, derisa dardhat të zbuten. I nxjerrim dardhat, i kullojmë pak në letër dhe i vendosim në pjatën ku do serviren.
  3. Lëngun në tenxhere e lëmë të vlojë më tepër derisa të bëhet si shurup. Spërkatni me të dardhat.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Sanduicet SMORES me banane

Kush nuk I ka qejf sanduicet? Po tostet? Po SMORE-et? Nese nuk I ke, ...

Menyrat e ndryshme sesi marinohet Pula.

Te gjithe e dine qe per te patur nje mish sa me te shijshem ...

Hulumtimet e se shtunes mbrema 12.03

Disa nder faktoret qe me bejne qe te shkruaj kete postim eshte kryesisht i ...

Si te gatuajme Sufle Spinaqi

Kjo eshte nga ato recetat teper borgjeze por qe ngelet aq e thjeshte ne ...

Quinoa Tabbouleh

Duke u pergatitur per veren eshte e rendesishme te marrim vlerat ushqimore te nevojshme ...

Sallate japoneze me kastraveca

Perhere kam qene i fiksuar me kuzhinen japoneze. Eshte seriozisht e nje niveli tjeter ...