Si e premte që është, duhet një recetë fantastike për të festuar mbylljen e një jave disi të gjatë pune, të paktën kështu e ndjeva unë personalisht.

Hidhemi sërish te recetat bazike, por receta e sotme e pulës së pjekur vetëm bazike s’është nga shija. Pale pamja e saj… mund të përdoret epiteti “sexy” për një ushqim? Sepse pula e sotme e tillë është!

 

Përbërësit

1 lugë plot me sherbelë të grirë

1 lugë plot me rozmarinë të grirë

2 thelpinj hudhër të grirë

Kripë, piper

1 pulë 1.2 kg

1 kokërr limon

5 lugë vaj ulliri

 

Përgatitja

  1. Përzieni bashkë sherbelën, rozmarinën, hudhrën, kripën dhe piperin dhe përdoreni këtë për t’i dhënë shije pulës nga brenda dhe jashtë.
  2. Futni një kokërr limoni të larë mirë në zgavrën e pulës: i jep shije të këndshme dhe eliminon yndyrnat.
  3. Vendoseni pulën në tavën e lyer me vaj ulliri, duke e lyer pak në sipërfaqe edhe të, dhe piqeni në furrë me 200 gradë, për rreth 1 orë.
  4. Përpara se ta hiqni nga pula, sigurohuni që pula të ketë marrë ngjyrën e duhur: e artë dhe kërce nga jashtë, e butë nga brenda. Shërbejeni menjëherë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Luftë Cheesecake-sh/ Cheesecake japonez

Pas recetës së thjeshtë të cheesecake-ut amerikan, na vjen keq t’ju themi që keni ...

Kure Hangoveri: Bacon, Veze dhe djathe alla francezet

E dini qe eshte e premte? Dhe java ka ikur ekstrem shpejte? Teorikisht eshte ...

Kek special me “rigon special” ne nder te 420

Nese keni pytje mbi pse eshte 420 ndiqni kete artikullin e vice per me ...

Pasta me Domate te fresketa, Borzilok & Parmesan

Kjo eshte nje nga ato recetat e gjysheve dhe/ose ato pjatat me pasta al ...

Receta nga Izraeli: Shakshuka – Vezet si nga Tel Aviv

Shakshuka eshte nje gatim nga tunizia por qe eshte ekxtremalisht e perhapur ne Egjipt, ...