Receta bazike: Pulë e pjekur sexy

Si e premte që është, duhet një recetë fantastike për të festuar mbylljen e një jave disi të gjatë pune, të paktën kështu e ndjeva unë personalisht.

Hidhemi sërish te recetat bazike, por receta e sotme e pulës së pjekur vetëm bazike s’është nga shija. Pale pamja e saj… mund të përdoret epiteti “sexy” për një ushqim? Sepse pula e sotme e tillë është!

 

Përbërësit

1 lugë plot me sherbelë të grirë

1 lugë plot me rozmarinë të grirë

2 thelpinj hudhër të grirë

Kripë, piper

1 pulë 1.2 kg

1 kokërr limon

5 lugë vaj ulliri

 

Përgatitja

  1. Përzieni bashkë sherbelën, rozmarinën, hudhrën, kripën dhe piperin dhe përdoreni këtë për t’i dhënë shije pulës nga brenda dhe jashtë.
  2. Futni një kokërr limoni të larë mirë në zgavrën e pulës: i jep shije të këndshme dhe eliminon yndyrnat.
  3. Vendoseni pulën në tavën e lyer me vaj ulliri, duke e lyer pak në sipërfaqe edhe të, dhe piqeni në furrë me 200 gradë, për rreth 1 orë.
  4. Përpara se ta hiqni nga pula, sigurohuni që pula të ketë marrë ngjyrën e duhur: e artë dhe kërce nga jashtë, e butë nga brenda. Shërbejeni menjëherë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Kungulleshka të mbushura

Perimet e mbushura nuk janë pjatë e panjohur për ne, qofshin këto patëllxhanë, kunguj ...

Ballakume (nga një zonjë Elbasani)

Mbase nuk jua kam thene, por jam nga Elbasani. Ne fakt, hahem here pas ...

Tortë me gjizë dhe fruta pylli

Receta e sotme nuk kërkon fort mund për t’u përgatitur, po të përjashtojmë pandispanjën ...

Tutorial: Sallatat

Sallatat jane ne mode kohet e fundit, kaq chic pasi mendojme qe eshte e ...

Sallate e Ftohte me fasule

Fasulet skane pse te jene perberes te merzitshem – sic karakterizohet nga koncepti jone ...

Biskota me xhenxhefil

Nuk e di ç’mendim keni për xhenxhefilin, por është besimi im se shqiptarët duhet ...