Kujdes! Këto patate nuk janë standarde dhe janë tepër fiksuese aq sa mund t[ju lejë pa ngrënë gjelin!
Koncepti I patateve të shtëpisë lidhet ngushtë me patatet e zjerra të ngelura në frigorifer. Me qënë se ne zjemë ca patate për sallatën ruse atherë ato që ngelen mund ti perdorim per te bere patatet e shtepise.
Prijini patatet e zjera ne forme kubike dhe ne nje tigan te rende hidhni pak gjalp dhe pak vaj ulliri. Shtoni nje shtrese patate dhe mos I levizni per disa minuta. Qellimi eshte qe te formojme nje kore te mire. Kombinimi I gjalpit me vajin e ullirit dhe mos levizja nga ana juaj do e arrije kete gje shume thjeshte
Trazojini dhe sherbejini menjehere duke I marinuar me kripe dhe piper kur jane shume te nxehta.
Receta:
Ju duhen:
- 2 patate te zjerra te prera ne kubike te vogla
- Kripe, piper
- Gjalp
- Vaj ulliri
- Pak rozmarine
- Pak qepe e njome
- Pancete
Pergatitja:
- Ne nje tigan te madh dhe te rende hidhni nje gjysem luge gjalp dhe pak vaj ulliri.
- Sapo te shkrije gjalpi dhe te nxehet mire shtoni patatet kubike dhe panceten e prere holle
- Lereni pa lëvizur 2-3 minuta, pastaj trazojini. Qellimi eshte qe te marrin ate ngjyrën e kuqeremte
- Shtoni qepen e njome
- Hidhini ne nje pjate me letër kuzhine per te hequr yndyrën e tepërt dhe shtoni sipër kriper, piper edhe pak rozmarine. Kujdes! Marinimin shtojani sapo ta keni hequr nga zjarri.
- Sherbejeni menjëherë.
Show Comments (0)