Patate shtëpie

Kujdes! Këto patate nuk janë standarde dhe janë tepër fiksuese aq sa mund t[ju lejë pa ngrënë gjelin!

Koncepti I patateve të shtëpisë lidhet ngushtë me patatet e zjerra të ngelura në frigorifer. Me qënë se ne zjemë ca patate për sallatën ruse atherë ato që ngelen mund ti perdorim per te bere patatet e shtepise.

Prijini patatet e zjera ne forme kubike dhe ne nje tigan te rende hidhni pak gjalp dhe pak vaj ulliri. Shtoni nje shtrese patate dhe mos I levizni per disa minuta. Qellimi eshte qe te formojme nje kore te mire. Kombinimi I gjalpit me vajin e ullirit dhe mos levizja nga ana juaj do e arrije kete gje shume thjeshte

Trazojini dhe sherbejini menjehere duke I marinuar me kripe dhe piper kur jane shume te nxehta.

Receta:

Ju duhen:

  • 2 patate te zjerra te prera ne kubike te vogla
  • Kripe, piper
  • Gjalp
  • Vaj ulliri
  • Pak rozmarine
  • Pak qepe e njome
  • Pancete

Pergatitja:

  1. Ne nje tigan te madh dhe te rende hidhni nje gjysem luge gjalp dhe pak vaj ulliri.
  2. Sapo te shkrije gjalpi dhe te nxehet mire shtoni patatet kubike dhe panceten e prere holle
  3. Lereni pa lëvizur 2-3 minuta, pastaj trazojini. Qellimi eshte qe te marrin ate ngjyrën e kuqeremte
  4. Shtoni qepen e njome
  5. Hidhini ne nje pjate me letër kuzhine per te hequr yndyrën e tepërt dhe shtoni sipër kriper, piper edhe pak rozmarine. Kujdes! Marinimin shtojani sapo ta keni hequr nga zjarri.
  6. Sherbejeni menjëherë.
Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Persheshi i vitit te ri

Te gjithë e njohim edhe te gjithë e duam. Persheshi i vitit te ri ...

Byrek me kungull

Nuk e di në mendoni njëlloj, por personalisht jam tejet nazelie kur vjen puna ...

Fasule Pllaqi ne tave

Une jam rritur ne nje familje qe fasulet pllaqi ne tave janë tepër te ...

Byrek me mish (me lek brenda)

Byreku me mish ka qene përherë i preferuari im por përgatitja ka qene përherë ...

Qofte Shtëpie

Qoftet e shtëpisë janë nje pjate tipike e vitit te ri dhe ti e ...