Qoftet e shtëpisë janë nje pjate tipike e vitit te ri dhe ti e tille nuk ka munguar ndonjëherë neper tavolinat shqiptare. Edhe pse te them te drejtën këto vitet e fundit nuk e kemi vrare mendjen qe ti bëjmë, nuk eshte arsye pse mos te jene. Ne ndryshim nga pamja standarde e qofteve qe zakonisht kemi gjetur verdalle, këto janë ne forme topthash. Per arsye se sukqen shume shpejt dhe nuk marrin shume vaj. Mjafton te miksoni mishin e grire me disa erëza te ndryshme, ti bëni bashke dhe ti skuqni. Ne shume raste e kam pare me majdanoz sipër qe i jep nje shije freskuese, por une me thene te drejtën përpiqem ta minimizoj.
Receta:
Ju duhet:
- Mish i grirë
- Erëza të ndryshme (unë përdora kripë, piper, borzilok i thatë, paprika, piper të kuq edhe pak cumin)
- Peksimadhe ose buke e thekur e bërë thërime(këshille: Peksimadhja këtu tek ne është tmerrësisht e shtrenjtë. Fusni në furrë nja dy feta bukë të ndenjur dhe lëreni të thahet. Futeni në një blender dhe bëjeni pluhur)
- 1 vezë
Mënyra e përgatitjes
- Të gjithë përbërësit hidhini në një tas të madh.
- Me duar, miksojini mirë
- Formoni toptha të vegjël(madhësia e topi golfit është ideale pasi edhe nuk marrin shumë vaj edhe skuqen shpejt
- Vendosni tiganin me vaj, mjaftueshëm sa te preken të gjithë topthat dhe lërini të skuqen.
- Do duan aty tek 3 minuta çdo anë dhe gati!
- Kur ti hiqni nga zjarri, vendosini në një pjatë me letër kuzhine që të heqim vajin e tepërt
- Shtoni pak kripe sipër dhe shërbejini
Show Comments (0)