Nga varietetiet e mishrave që duhet të provoni në jetën tuaj, mishi i lepurit është njëri prej tyre, dhe madje zë ndër vendet e para në listë. Mund ta merrni me mend që një kafshëz aq e vogël dhe e pellushtë, ndonëse të vjen keq ta shohësh si ushqim, ka mish jashtëzakonisht të butë për të ofruar.

Nëse kërkoni receta për të gatuar mishin e lepurit, ndër recetat më popullore që do t’ju dalë është ajo e mishit të lepurit me mustardë, dhe me të drejtë. Zakonisht kjo pjatë shoqërohet me karrota dhe patate të pjekura, madje mund t’i inkorporoni edhe në gatimin e mishit për t’iu bashkuar simfonisë së shijeve.

Nëse doni të dilni pak nga menuja e përhershme javore, kjo është pjata e duhur për t’i dhënë një “twist” tryezës tuaj.

Përbërësit (për 4 persona)
1.2 kg mish lepuri, i copëtuar
30 gr miell
1 lugë gjalpë
1 lugë vaj ulliri
200 ml verë e kuqe
450 ml lëng pule (i vluar ose koncentrat)
2 lugë çaji trumzë e tharë
1 gjethe dafine
2 thelbinj hudhër të grira hollë
2 lugë mustardë
kripë, piper

Përgatitja
1. Në një qese plastike ziplock fusni miellin me pak kripë dhe piper. Një nga një, do të fusni copat e lepurit në qese dhe do t’i shkundni që të mbulohen mirë me miell. Nxirrini, tundini pak për t’u hequr miellin e tepërt, dhe lërini mënjanë.
2. Shkrini gjalpin bashkë me vaj ulliri në një tenxhere të thellë në zjarr mesatar në të lartë, shtoni copat e lepurit me miell dhe gatuajini derisa të marrin ngjyrë të artë në sipërfaqe.
3. Shtoni verën e kuqe dhe vlojeni për 1 minutë, më pas shtoni lëng pule derisa ta mbuloni mishin. Shtoni trumzën, dafinën, hudhrën, pastaj vlojeni mishin ngadalë për rreth 1 orë, derisa mishi të zbutet dhe lëngu të shterojë.
4. Shtoni në tenxhere mustardën, përziejeni, dhe provojeni lëngun e mbetur për kripë e piper. Hiqeni nga zjarri dhe rregullojini copat në pjata individuale.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Musakaja tradicionale greke

Nuk është nevoja të bëjmë prezantime për këtë gatim tradicional grek, por i përgatitur ...

Linguine Vegjetariane me Patellxhan pikante dhe borzilok

Nje pjate e sezonit e mbushur me perimet, e pershtatshme per vegjetarianet dhe aq ...

3 Pasta verore qe kemi pritur gjithe vitin per ti bere

Gjate veres jane teresisht normale pushimet verdalle, dhe ku ka me mire nese jeni ...

Kek me banane

Keku me banana mund të jetë nga ëmbëlsirat më të shëndetshme. Mund ta shoqëroni ...

Vezë Benedict

Këto vezë luksoze flasin vetë për shijen e tyre, ndaj nuk dimë se sa ...