Tavë me patate e një tjetër niveli

Tava me patate mund të jetë nga ushqimet e mia më të preferuara, dhe nuk është nevoja ta shpjegoj pse. Siç kam thënë edhe në postime të mëparshme, të gjithë e duan pataten! Mund ta përgatisni tavën me patate me mish viçi, qengji, keci, madje edhe me peshk apo, diçka më të thjeshtë si disa salçiçe të mira. Tava me patate nuk zhgënjen asnjëherë.

Megjithatë, nëse thjesht jeni mësuar të qëroni patatet, t’i prisni në feta, t’i rendisni në tavë me erëza dhe t’i piqni, na lejoni t’ju tregojnë një tjetër mënyrë se si të merrni tavë kremoze me patate, për të lëpirë gishtat. Do ta kuptoni që në fillim se ku qëndron sekreti i kësaj pjate!

Përbërësit (për 6 persona)
1 kg patate
800 ml qumësht
arrëmyshk
1 gjethe dafinë
1-2 lugë gjalpë
2-3 thelbinj hudhër, grirë hollë
kripë, piper


Përgatitja
1. Ndizeni furrën në 180 gradë. Qëroni dhe prisni patatet në feta të holla.
2. Në një tenxhere të madhe, vendosni fetat e patateve dhe derdhni në të qumështin, derisa të mbulohen. Shtoni më tepër qumësht nëse duhet. Shtoni pak kripë, piper dhe arrëmyshk dhe fusni gjethen e dafinës. Ziejini ngadalë në flakë mesatare për rreth 15 minuta, derisa patatet të zbuten por jo të gatuhen plotësisht, dhe qumështi të mpikset. Hiqini nga zjarri.
3. Bëni një tavë pjekjeje me gjalpë dhe spërkasni hudhrën e grirë në fundin e saj. Me një lugë me vrima, nxirrni patatet nga qumështi dhe rreshtojini në tavë. Provojeni qumështin për erëza dhe rregullojeni sipas dëshirës, më pas derdheni mbi patatet derisa të mbërrijë në sipërfaqen e patateve, por JO t’i mbulojë.
4. Piqini patatet për rreth 1 orë derisa qumështi të thithet dhe pjesa e sipërme e tavës të jetë e artë.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Kruasant: Metoda e shkurtër

A mund të biem të gjithë dakord që kruasantët janë ushqimi i përkryer për ...

Sorbeto me mjedër

E dimë që është dimër, por jemi të mendimit që sorbetoja nuk njeh stinë. ...

Jambalaya, nga New Orleans

Nga kuzhinat më të spikatura në SH.B.A. është ajo e shtetit të Luizianës, specifikisht ...

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

Recetat e Mamit: Pispili me spinaq dhe borzilok

Mbaj mend qe kur isha i vogel, koncepti i pispilise ishte nje gje qe ...

Dashuria me Grand Marnier: Grand’O vere-vjeshte 2016

Grand Marnier per mua ka shume e shume kujtime te definuara shume mire dhe ...