Brinjë derri me mjaltë & erëza

Mjalti dhe ketchup-i mund të duken një kombinim i çuditshëm, por mos u tutni kur të lexoni recetën më poshtë, sepse krijojnë një salcë fantastike që u jep tepër shije brinjëve të derrit. Mund ta keni hasur edhe më parë këtë kombinim, nëse keni porositur ndonjëherë pulë me salcë të thartë dhe të ëmbël në restorante kineze. Në miks këtu shtohet edhe salca e sojës, por duke qenë se receta e sotme nuk është një recetë aziatike, nuk e kemi të përfshirë.

Nëse nuk e konsumoni mishin e derrit, gjithnjë mund të zgjidhni mish tjetër, apo në fund të fundit të eksperimentoni edhe me mishin e pulës. Nuk është aspak një recetë e vështirë, sepse punën më të madhe e bën përzierja e erëzave dhe salcave.

Ruajeni recetën edhe për raste të veçanta, për të mahnitur çdo të ftuar në tryezën tuaj.

 

Përbërësit (për 4-6 persona)

  • 2.5 kg brinjë derri
  • 1 lugë rozmarinë e freskët e grirë e hollë
  • 1 lugë rigon i freskët, i grirë
  • gjysmë luge trumëz e freskët, e grirë
  • kripë e piper
  • 100 ml uthull e bardhë
  • gjysmë filxhani mjaltë
  • 250 ml salcë ketchup

 

Përgatitja

  1. Lani brinjët në ujë të rrjedhshëm e të ftohtë dhe thajini me letër kuzhine.
  2. Hidhuni rozmarinë, rigon, trumëz, kripë e piper, lyejini mirë dhe spërkatini me uthull.
  3. Vërini brinjët në një tavë për furrë dhe piqini me 160 gradë për rreth 1 orë e gjysmë, derisa mishi të zbutet.
  4. Shkrini mjaltin në zjarr të ulët dhe shtoni salcën ketchup. Përziejini mirë derisa të merret salcë e njëtrajtshme. Lyeni me këtë salcë brinjët mirë.
  5. Futini brinjët në furrë edhe për rreth 10 minuta të tjera, duke i ruajtur.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Brownie vegane (sërish të shijshme)

Kam konsideruar seriozisht që ta provoj kuzhinën vegane, me hovin që ka marrë vitet ...

Receta bazike: Brumi i picës

Në recetat bazike që kemi dhënë deri më sot, nuk ka si mungon një ...

Biskota me mente & çokollatë (inspiruar nga “After Eight”)

Çokollatë dhe mente? S’duken si dy përbërës që shkojnë bashkë, apo jo? Megjithatë, nëse ...

Shije indiane: Mish, oriz, curry

Keto jane ato recetat e fundjaves qe nuk e dini se cfare doni nga ...

3 Pasta verore qe kemi pritur gjithe vitin per ti bere

Gjate veres jane teresisht normale pushimet verdalle, dhe ku ka me mire nese jeni ...

Beef Wellington: Fileto Vici stil Wellington.

Shënim: Kjo recetë është aq fantastike dhe e shijshme sa mund të konsiderohet tepër ...