Pasi dhamë recetën e një rizotoje me djathë Gorgonzola, të shijshme sa më s’ka, por “katastrofike” në kalori, kalojmë te rizoto ku e ku më të shëndetshme, që përmbajnë edhe perime për të cilat zor se gjendet vendi ndonjëherë.

Fillimisht, rrëmbeni një kungull të madh dhe të verdhë, dhe jo, nuk do ta përdorim për byrek me kungull. Ja që orizi dhe kungulli shkojnë bashkë, sepse kungulli i verdhë nuk i mungon kuzhinës padane, ndaj do eksperimentohej edhe me karbohidrate si orizi. Provoni të gatuani këtë rizoto të shijshme, të shëndetshme dhe me ngjyra të bukura falë rendeve të kungullit, dhe shtojini listës suaj të ushqimeve të preferuara një pjatë të re!

Për më tepër receta rizotosh, klikoni këtu.

Përbërësit (për 4-5 persona)
1 kungull i verdhë 1 kg
400 gr oriz
6 lugë vaj ulliri
gjysmë gote verë e bardhë
gjysmë litri lëng mishi
100 gr kaçkavall i grirë
kripë e piper
arrëmyshk ose kanellë për më tepër shije

Përgatitja
1. Qëroni kungullin, hiqjani fijet dhe farat, pastaj grijeni në rende të mëdha. Në një tigan me fund të thellë hidhni vajin e ullirit, shtoni kungullin dhe lëreni në zjarr të lehtë.
2. Kur kungulli të jetë gjysmë i fërguar, shtoni orizin, përziejini mirë që të marrin shijen, pastaj hidhni verë, kripë e piper. Lëreni orizin të ziejë në flakë shumë të ulët.
3. Shtoni pak nga pak lëngun e mishit dhe përzieni. Lëreni orizin të ziejë. Orizi duhet të bëhet i thatë, por i butë.
4. Hiqeni nga zjarri dhe shtoni djathin kaçkavall. Nëse doni t’i shtoni edhe arrëmyshk apo kanellë, 2-3 minuta para se ta hiqni orizin nga zjarri, shtojini nga një gjysmë luge.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Cheesecake me oreo dhe Nutella e papjekur

Njёra ndёr shoqet mё tё mira pati datёlindjёn kёtё jave, kёshtu qё vendosa ta ...

Jambalaya, nga New Orleans

Nga kuzhinat më të spikatura në SH.B.A. është ajo e shtetit të Luizianës, specifikisht ...

Receta 2 minuteshe: Wrap vegjetarian

Kjo eshte nga ato recetat qe ti jepni drejtim kur po vdisni per te ...

Tost me Fiq, mjalte dhe filadelfia

Sapo pashe ne dyqanin e lagjes fiq qe dmth eshte koha per te eksperiementuar ...

Zupa emiliane

E quajmë zupë emiliane, por vetë italianët e quajnë “zuppa inglese”, pra zupa angleze ...

Strudel me molle

Si te gatuajme Strudel me molle

Tashi qe po na afrohen dhe festat te gjithe duan ate gjene e embel ...