Torta Mimoza

Jemi në shkurt, dhe krahas Shën Valentinit, le të mos harrojmë edhe lulet mimoza, me panoramën e artë që krijojnë.

Në nder të tyre, po ju japim sot recetën e tortës Mimoza, krejt si lulet në fjalë në pamjen e saj.

 

Përbërësit (për 6-8 veta)

1 dozë e gjysmë pandispanjë nga receta këtu

1 dozë krem pastiçerie nga receta këtu

200 ml ujë

100 gr sheqer

1 gotëz liker Grand Marnier

Përgatitja

  1. Pandispanjën ndajeni në 3 shtresa, njëra pak më e hollë se dy të tjerat. Hiqjani me kujdes koren e jashtme shtresës më të hollë dhe grijeni trashë, që të përftoni copëza.
  2. Zieni bashkë ujin, sheqerin dhe likerin Grand Marnier, për të përftuar shërbet.
  3. Lageni një nga disqet e mëdhenj të pandispanjës me shërbetin, vendosni një shtresë krem pastiçerie, me shumë sasi në qendër të tortës.
  4. Vendosni sipër diskun tjetër dhe lyejeni të gjithën, edhe në anë, me kremin e mbetur.

5. Copëzat e pandispanjës së grirë shtrojini sipër me spatula, për të krijuar efektin e lules mimoza.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

10 Super ushqimet

10 Super-Ushqime

Lista e meposhtme permend disa nga ushqimet te cilat konsiderohen te kene efekte shume ...

si te gatuajme vegan

Bombe Proteinash Vegan

Nje nder gjerat e bukura te delicious eshte kryesisht e lidhur me recetat qe ...

Salca Hollandaise (për vezë Benedict)

Në kulinari, nëse ke thënë “salcë Hollandaise”, ke thënë bashkë me të edhe “vezë ...

Si të gatuajmë pite

E njohim piten më së tepërmi sepse jemi popull i dashuruar mbas sufllaqes, por ...

Gnocchi me patate

Gnocchit e Italise se veriut jane ato me te famshmet, te cilat jane me ...

Tendeca Aziatike me fileto pule dhe perime

Kohët e fundit jam përpjekur dhe kam eksploruar gatimet aziatike të cilat kanë një ...