Si te gatuajme Supe me Brokoli.

Si te gatuajme supe me brokoli

Ne keto dite te ftohta dimri qe po afrojne ska asnje gje me te mire sesa nje sup te ngrohte ne momentin qe perfundon ne shtepi. Me mire akoma eshte nje supe e cila kerkon vetem tre perberes dhe behet per me pak se 15 min. Kjo eshte receta jone e supes me brokoli.

Cfare ju duhet jane:

  • Dy koka Brokoli
  • Vaj ulliri
  • Kripe/Piper
  • Opsionale: Djath blu ose Parmigiano
  • Opsionale: Piper i kuq

Veni nje tenxhere me uje dhe kripe ne zjarr ne menyre qe te valoje. Ne momenetin qe fillon te valoje vrullshem hedhim pjeset e prera te brokolis duke shtuar pak kripe siper dhe e lem te valoj vrullshem serisht. Brokoli do doje idealisht 5 min te zjeje komplet por kjo mund te testohet me thike thjesht, ne qofte se thika hyn pa problem ath eshte gati.

Ne momentin qe e hiqni nga nxehtesia duhet te jeni gati per ta hedhur ne mikser ashtu perveluese sic eshte. Pasi shtoni te gjithe brokolin do e mbuloni pergjysem me ujin e nxehte , shtoni pak krip dhe piper dhe blitz!!! Pasi disa heresh shikojeni per kripe dhe shtoni tre thela te holla djathi, pak piper dhe vaj ulliri.  Testoheni dhe njehere te fundit per shijen dhe me pas hidheni neper pjata.

Per te shitur pak mend, hidhni nja dy feta te holla djathi mbi supe dhe pak vaj ulliri.

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Si te gatuajme shendetlie

Si te gatuajme Shendetlie

Dyshoj te kete njeri qe mos ta dije se cfare eshte Shendetlia. Embelsire tradicionale ...

Caj Jeshil

Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen ...

Receta bazike: Krem pastiçerie

Nga recetat kryesore të pastiçërisë që duhet të dini, në jeni fans i përjetshëm ...

Si te gatuajme tiramisu ne gota

Problemi im madhor I embelsirave eshte qe duhet te besh goxha qe te dali ...

Pufka me çokollatë

Francezët i quajnë “profiterol me çokollatë”, por emrin e kësaj ëmbëlsire e kam pasur ...