Dashuria me Grand Marnier: Grand’O vere-vjeshte 2016

Grand Marnier per mua ka shume e shume kujtime te definuara shume mire dhe si e tille, e ben nje liquor teper te dashur dhe rendesishem te moshes time madhore. Si liquor/liker teper aromatik dhe viskoz, eshte teresisht i keshillueshem ne dimer pasi te ngroh shpirtin(dhe verdallis mendjen – por spo qahemi per kete).

Ne kete rast specifik mendoj qe shume nga ne po i rikthehen momenteve te veres. Ky cocktail eshte nje miksim i freskise qe e lidh ne menyre flagrante me veren (#tb Diell, det, lefkada) dhe ngrohtesise qe eshte e nevojshme ne keto ditet e fundit te vjeshtes.

Per kete gje do ju duhet:

  • 1 pjese Grand Marnier (40ml)
  • 1 pjese e gjysem leng portokalli te freske (60ml)
  • 1 pjese e gjysem uje te gazuar soda
  • pak limon te fresket
  • fruta te stines per dekorim

Pergatitja:

  1. Ne nje gote te gjate mbusheni deri ne gjysem me akull dhe hidhni Grand Marnier, lengun e portokallit dhe ujin e gazuar.
  2. Shtrydhini pak limon dhe hidhini siper frutat e stines.
  3. Mos e miskoni! Ate e ben vete uji i gazuar.

Sherbejeni menjehere.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Receta klasike: Cinnamon Roll

I mbani mend pikat “Cinnabon” që u hapën nëpër Tiranë? As nuk i frekuentoja ...

Pasta me spinaq dhe domate ne nje tigan

Ditet e javes jane perhere te veshtira per te gatuar dhe per te gjetur ...

10 Super ushqimet

10 Super-Ushqime

Lista e meposhtme permend disa nga ushqimet te cilat konsiderohen te kene efekte shume ...

Kajmaklie me luleshtrydhe

Kajmaklia nuk është gjë tjetër veçse një kek-mafishe, i lehtë dhe i butë, i ...

Sallata me laker pakez ndryshe me majonez dhe uthull molle

Koncepti i sallates ne rajonin tone eshte kryesisht i lidhur me thjeshtesine qe kombinojne ...

Rizoto me kungull të verdhë

Pasi dhamë recetën e një rizotoje me djathë Gorgonzola, të shijshme sa më s’ka, ...