Dashuria me Grand Marnier: Grand’O vere-vjeshte 2016

Grand Marnier per mua ka shume e shume kujtime te definuara shume mire dhe si e tille, e ben nje liquor teper te dashur dhe rendesishem te moshes time madhore. Si liquor/liker teper aromatik dhe viskoz, eshte teresisht i keshillueshem ne dimer pasi te ngroh shpirtin(dhe verdallis mendjen – por spo qahemi per kete).

Ne kete rast specifik mendoj qe shume nga ne po i rikthehen momenteve te veres. Ky cocktail eshte nje miksim i freskise qe e lidh ne menyre flagrante me veren (#tb Diell, det, lefkada) dhe ngrohtesise qe eshte e nevojshme ne keto ditet e fundit te vjeshtes.

Per kete gje do ju duhet:

  • 1 pjese Grand Marnier (40ml)
  • 1 pjese e gjysem leng portokalli te freske (60ml)
  • 1 pjese e gjysem uje te gazuar soda
  • pak limon te fresket
  • fruta te stines per dekorim

Pergatitja:

  1. Ne nje gote te gjate mbusheni deri ne gjysem me akull dhe hidhni Grand Marnier, lengun e portokallit dhe ujin e gazuar.
  2. Shtrydhini pak limon dhe hidhini siper frutat e stines.
  3. Mos e miskoni! Ate e ben vete uji i gazuar.

Sherbejeni menjehere.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Patate e mbushur me proshutë

Patatja e mbushur është një pjatë tejet e preferuar e imja, të cilën e ...

Oriz i embel me mango dhe arre kokosi

Elementet aziatike ne kuzhinen shqiptare jane teper minimale keshtu qe nje nder gjerat kryesore qe duhet ...

Patate krokante te furres me burrata

Fundjavat e gjata ne kete pjese te botes kane nje gje themelore qe u ...

Pasta alla Carbonara 🇮🇹

Carbonara eshte nje pjate Italiane, nga zona e Lazios, Rome, e cila eshte bere ...

Souffle me djathë

Prezantimi i parë që kam pasur me souffle-në e famshme franceze s’ka qenë tamam ...