4 rekomandime si te perfeksiononi pastat tuaja

Kjo nuk eshte nje recete, por nje kombinim rekomandimesh per te perfeksionuar pastat tuaja. Lexoni dhe jepini drejtim 🙂

Rekomandimi nr.1: Perfundojeni gatimin ne salce

Ne shume raste kemi pare qe pasi pastat jane gati, i kullojme edhe u hedhim salcen siper. Ndryshojeni pak modelin. Gatuajini pastat nje minute me pak se sa koha e rekomanduar, edhe lerini te gatuhen 1-2 minuta bashke me salcen. Kjo do te lejoje qe salca te ngjitet neper makarona.

Rekomandimi nr 2: Shtoni ne salce pak nga uji i pastave

Sic e lexoni, po fiks. Uji i makaronave lejon qe salca te ngjitet me kollaj me pastat, shton shije edhe ne te njejten kohe, te jep pak kohe nese e ke filluar salcen me perpara dhe makaronat nuk i keni gati

Rekomandimi nr. 3: Pak kripe, piper dhe vaj ulliri

Kete e shikoja perhere Gordon Ramsay qe e bente neper videot e veta, edhe e provova. Makaronat kane nje shije tjeter – kot nuk eshte Gordon ai…

Kjo shmang ate piken kur pastat nuk kane shije fare, edhe salca te mbingop me shije.

Rekomandimi nr. 4: Eksperimentoni

Makaronat jane nje baze, salca eshte nje gje tjeter. Njerez te ndryshem kane shije te ndyshme. Si e tille, sigurohuni te eksploroni receta te ndryshme, ne varesi te perberesve qe keni ne frigorifer

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Menyrat e ndryshme sesi marinohet Pula.

Te gjithe e dine qe per te patur nje mish sa me te shijshem ...

Si të përgatisim reçel qershie

Nga të gjithë reçelnat që përgatit ime më, dhe ajo bën vërtet shumë, sepse ...

Petulla amerikane me çokollatë

Këto petulla të fryra, të buta, me vrimë në mes dhe me çokollatë përsipër ...

Linguine ne tigan

Përbërësit: Gjysma e një paketë makarona linguine ose ndonjë lloj tjetër makarona qe ju ...

Receta klasike: Rizoto milanez

Nëse keni dëgjuar fjalën “rizoto”, padyshim që në një pikë të jetës tuaj mund ...