Receta bazike: Krem pastiçerie

Nga recetat kryesore të pastiçërisë që duhet të dini, në jeni fans i përjetshëm i ëmbëlsirave, është padyshim receta e kremit të pastiçerisë.

Mund ta përfshini në kek e pufka brumi, apo thjesht ta konsumi siç është, nëse e dashuroni shumë!

 

Përbërësit (për 0.5 l krem)

5 të verdha vezësh

150 gr sheqer

40 gr miell (tipi 00)

0.5 l qumësht

1 stekë vanilje

Përgatitja

  1. Rrihni të verdhat e vezëve me sheqer dhe kur të zbardhet i shtoni miellin.
  2. Zieni qumështin me stekën e vaniljes, hiqeni stekën dhe shtojeni qumështin te vezët me sheqer e miell.
  3. Përzierjen vëreni në zjarr të ulët, duke e zier vazhdimisht derisa të mpaket.
  4. Hidheni kremin në një tas dhe lëreni të ftohet, mbuluar me plastmas, për të shmangur formimin e një cipe.

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Tart me caramel dhe cokollate te shkrire

Nje recete e perjetshme – koncepti I tartit qe mbushet me cdo gje. Kesaj ...

Caj Jeshil

Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen ...

Tarta të vogla me çokollatë

Mendonim t’ju jepnim recetën e një ëmbëlsire nga Franca, tejet të bukur në pamje, ...

Gatuaj pa Receta Seria 4: Mengjes Vegan me kale dhe tempeh

Ok, une nuk jam vegan, te jemi realist, duket nga postimet e mija por ...

3 Pasta verore qe kemi pritur gjithe vitin per ti bere

Gjate veres jane teresisht normale pushimet verdalle, dhe ku ka me mire nese jeni ...