Kam zakon që sa herë dal nga mësimi, të blej 30-50 lekë mafishe te pastiçeria pranë fakultetit tim.
Si ia bëj që ruaj peshën trupore? Mos më pyesni, është mister. Megjithatë, e di që kam për t’i parë pasojat e këtyre pufkave të shijshme shkumore mjaft shpejt, nëse vazhdoj me këto ritme.
Ndërkohë, kaq të thjeshta sa qenkan mafishet për t’u përgatitur, s’po i harxhokam më lekët te pastiçeria ku jam bërë kliente besnike. Më mirë t’i gatuaj paraprakisht në shtëpi, dhe t’i marr si snack në shkollë!
Përbërësit (për 12-14 mafishe)
E bardha e 2 vezëve
100 gr sheqer i imët
Gjalpë për të lyer tavën
Përgatitja
- Të bardhat e vezëve rrihini në një tas të madh derisa të bëhen borë e trashë.
- Shtoni sheqerin lugë pas luge, asnjëherë më shumë, sepse prishet konstrukti i mafisheve, dhe vazhdoni t’i rrihni.
- Me lugë, hidhni në distanca të rregullta sasi nga masa e përgatitur në një tavë të bërë me gjalpë. Kalojini në furrë me 120 gradë derisa mafishet të bëhen të thata dhe kërcitëse, gjë që mund të dojë më shumë se 1 orë, në mos 1 orë e gjysmë. Kontrollojini vazhdimisht.
- Pasi të jenë pjekur mirë dhe ta mbajnë formën e tyre, pa u ulur në volum me ftohjen, ftohini në një rrjetë pastiçieri, pastaj ruajini të mbyllura mirë në një kuti teneqeje.
Show Comments (0)