Si te gatuajme Strudel me molle

Strudel me molle

Tashi qe po na afrohen dhe festat te gjithe duan ate gjene e embel per te kenaqur nepsin. Ideja jone eshte per te bere dicka te lehte dhe shume te shijeshme. Sot do mesojme si te gatuajme Strudel me molle.

Per kete recet na duhen:

  • 4 molle jeshile
  • 250-300 gram sheqer kafe (ne rast se skeni ath dhe sheqer normal)
  • 300 gram rrush te thate
  • 1 veze
  • 60 ml qumesht
  • nje pako me pete sfoliat (pete pasticerie, puff pastry)

Fillimisht ngrohim furren ne temperaturen 200 grade.

Te katerta mollet i qerojme nga lekura dhe berthama, njeren e grijme kurse tre te tjerat thjesht i presim ne feta. I hedhim ne nje tas dhe perzjejme sheqerin dhe rrushin e that. Hapim pakon me pete sfoliat dhe e shtrojme ne tavolinen e punes. ne mes hedhim mbushjen me molle dhe e palosin peten mbi perzjerje dhe i mbyllin cepat me pak uje .

E lyejme siper me qumeshtin dhe vezen e rrahur dhe nqs deshirojme e zbukurojme me thike ose pirun siper.

E leme ne furre per 35-40 minuta derisa eshte kafe e celet siper.

Shendetshmerisht
  • A fresh graduate with a really serious degree and a sense of humor. With a bunch of summer experiences working in Martha's Vineyard's kitchens and a royal love for food.

Ads

You May Also Like

Puding me avokado dhe çokollatë

Kombinim i çuditshëm? Ja që funksionon! Kur mund ta përziejmë çokollatën me spec të ...

Hulumtimet e se shtunes mbrema 12.03

Disa nder faktoret qe me bejne qe te shkruaj kete postim eshte kryesisht i ...

Dashuria me Grand Marnier: Grand’O vere-vjeshte 2016

Grand Marnier per mua ka shume e shume kujtime te definuara shume mire dhe ...

Pasta alla Norma – Rigatoni me patellxhan dhe domate

Nje nder pastat qe e keni provuar me sezben nese keni kaluar ne sicili ...

“Oriz i zi” me çokollatë

S’merret vesh moti! Nga një fundjavë ku të gjithë ishim në plazh, duke marrë ...

Jemi shqiptare, por hame si franceze

Ne botekuptimin tone alla shqiptarce, francezet jane ata njerezit teper te rafinuar, qe levizin ...