Panzanella me finok, laker te kuqe dhe ullinj

Me kete recete tipike si prej fshatrave italiane e cila praktikisht eshte nje sallate me copa buke dhe vaj ulliri me uthull. Nje forme gaspaccio por e pa bere supe.

Me lejoni tu rekomandoj qe te perdorni buke te ndenjur per sallate dhe te keni ca buke te fresket te ngrohte extra per cfare ngel nga dresing – do me kujtoni 😛

Ju duhet:

  • 200gram buke fshati i copetuar ne kafshata
  • 1 luge zest (lekura e verdhe vetem e grire) e limonit
  • cerek gote vaj ulliri
  • Kripe dhe piper
  • 1 qepe e vogel e prere shume holle
  • 2 luge leng limoni i fresket
  • 2 luge uthull vere e kuqe
  • borzilok i freket i prere
  • 1 koke laker e kuqe e vogel (ose gjysem lakre e kuqe) – duhet te jete e kuqe prej hidhesise qe ka – na duhet hidhesia
  • 1 finok i vogel, i prere holle
  • majdanoz
  • gjysem gote ullinj jeshil pak te hidhur
  • pak djath dele nga ai qe eshte i forte – priteni holle
  • pak salami – jane ato qe jane te prera holle mundesisht pak pikant

Ngroheni soben ne 200 grade dhe ne nje tave me nje leter kuzhine, miksoni buken me zestin e limonit, cerek gote vaj ulliri dhe marinojeni me kripe dhe piper. Piqeni per 8-10 minuta duke i trazuar here pas here. Lereni te ftohet.

Ne nje tas te madh, rrihni qepen, lengun e limonit, uthullen dhe borzilokun duke i marinuar me kriper dhe piper. ne fund hidhni cerekun e ngelur te vajit te ullirit.
Shtoni lakren e kuqe, finokun, majdanozin, ullinjte, djathin, salamin dhe buken dhe kombinojeni bashke.

Kaq.

Gati.

Toskana ne tas e gjitha per ju!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Incognito Chef

    In house chef

    Food enthusiast - your average corporate career junkie with some weird taste in food. Tasty healthy food that can be done quickly, with the least amount of mess and easy breezy.

Ads

You May Also Like

Caj Jeshil

Arsyet pse duhet te perdorim Caj Jeshil.

Kushedo qe lexon nje artikull online ose nje gazete e ka vene re zhurmen ...

S’mores: Biskota, marshmallow dhe çokollatë

Ne shqiptarët s’e kemi fort të përhapur kulturën e kampingut, dhe aq më pak ...

A proper lunch that is ready within one episode of FRIENDS

I would say that the dirty mean reason of this recipe is that noone ...

Si te gatuajme supe me brokoli

Si te gatuajme Supe me Brokoli.

Ne keto dite te ftohta dimri qe po afrojne ska asnje gje me te ...

Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është ...