Po mendoja te beja dicka pak me te thjeshte, dhe me e llogjikshme kur te gjithe mund te marrin dhe te bejne gjera me ca ka ne frigorifer me shume se cdo gje tjeter. Ne fakt me kujtohet para shume vitesh(shume!), ne mes te hicit – Oak Bluffs, MA nese ju ben sens, specifikisht ne Circuit Ave, po punoja ne nje hardware store (praktikisht nje dyqan qe shiste materiale ndertimi, bojera dhe shume gjera te tjera qe mund te duhen per shtepine, dhe pronarja, e cila e kishte emrin Susan, e kishte trasheguar dyqanin dhe vazhdonte e menaxhonte ne te njejten menyre. Susan, ishte tipikja e amerikaneve qe jam pak(si shume) te cudtishme, por kishte nje koncept dhe ide shume te thjeshte mbi te berit te gjerave – me sy.
Si te bejme gjerat me sy? Receta e sotme eshte nje aq e thjeshte sa ska!
Po marr parasysh qe eshte fiks koha pas pashkeve, dhe keni veze te zjerra me bollek ne shtepi po e nisim qe aty. Nja dy nga keto vezet, pak vaj ulliri, kripe, piper, cfaredo perimesh qe keni te zjerra merrnini dhe pritini(brokoli, panxhar, karota – cte doni mo) dhe miksojni ne nje tas. Shtoni edhe turshi nese done(kastraveca turshi…). Tostoni nje fete buke fshati – ose ca buke te keni aty, dhe gjate kohes shtypeni.
Hidhjani siper bukes dhe BAM. Gati
Tani qe e mendoj tamam tamam…pse mos te bej nje seri te dedikuar te gatuarit pa receta…
Rregjistrohu ketu, dhe kur ti kem te gjitha gati do ua nis me email, te gjitha recetat…falas 🙂