Salca tartar për fruta deti

Ndonëse mund të kemi dëgjuar për salcën tartar, nuk mund të themi që është një salcë e gjendur shpesh në tavolinën tonë, përkundrazi; pak persona mund ta dinë shijen e saj.

Nga ana tjetër, salca tartar është mjaft e përhapur në Britaninë e Madhe dhe SH.B.A., dhe përdoret për të shoqëruar gatime deti të skuqura, nga frutat e detit e deri te shkopinj të skuqur peshku. Mund të jeni njohur me pjatën tradicionale angleze “fish & chips”, dhe në anë të kësaj pjatë ndodhet gjithnjë një tas i vogël, pikërisht me salcën tartar.

Në vend të peshkut dhe patateve të skuqura, mund ta përdorni salcën tartar edhe për të shoqëruar kallamarë apo sepie të skuqura, karkaleca apo oktapod, duke qenë se këto të fundit preferohen më tepër nga ballkanasit.

Nëse ju duket se salca tartar i ngjan së tepërmi sallatës ruse, nuk jeni fort gabim, pasi vetë emri Tartar i referohet grupit etnik në Rusi. Shija neutrale e majonezës, me pak “kick” nga llojet e ndryshme të turshive dhe barishteve në të, kombinohet mirë me frutat e detit dhe e shumëfishon shijen e tyre karakteristike.

Nëse doni të eksploroni më tepër receta salcash të njohura për çdo lloj ushqimi, klikoni këtu.

 

Përbërësit (për 6 persona)

200 gr majonezë

2 kastraveca turshi

2 qepë të bardha turshi

1 lugë plot me kopër

1 lugë sinap

 

Përgatitja

Mjafton të grini hollë të gjitha llojet e turshive dhe t’ia shtoni majonezës, së bashku me kopër dhe sinap, dhe përzieni mirë gjithçka.

Lëreni në frigorifer të ftohet për pak orë dhe shërbejeni me ushqime deti të skuqura.

Ju bëftë mirë!

Tags:

Shendetshmerisht
  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads

You May Also Like

Guacamole nga Ishujt e Karaibeve

Guacamole eshte nje nder salcat me te mira (ne mendimin tim) per tu engledisur. ...

Kajmaklie me luleshtrydhe

Kajmaklia nuk është gjë tjetër veçse një kek-mafishe, i lehtë dhe i butë, i ...

Tortë fshati me mollë

Versunkener Apfelkuche – apo tortë me mollë të zhytur është një kek tradicional gjerman, ...

Ballakume (nga një zonjë Elbasani)

Mbase nuk jua kam thene, por jam nga Elbasani. Ne fakt, hahem here pas ...

Brownie me Nutella & Ferrero Rocher

Çudi si kemi ndejtur kaq gjatë pa ju dhënë një recetë me Nutella. Tani ...

VEGAN: Muffins me Thana dhe tershere

E keni parasysh qe here pas here duhen keto gjerat Vegan? Ju duhen: 3 ...